Marc Meier neemt afscheid van DOS’37 1

Twaalf seizoenen maakte hij onafgebroken deel uit van het vlaggenschip van DOS’37. Nog voor de start van het dertiende seizoen heeft Marc Meier besloten te stoppen als actief speler bij DOS’37 1. Langdurige blessures liggen hieraan ten grondslag en na de zoveelste tegenslag tijdens opnieuw een comeback, na weken van individuele hersteltraining en vele duurlopen, is de fun er wel af en heeft hij de moeilijke knoop doorgehakt.

Marc Meier begon zijn carrière in DOS 1 in het seizoen 2008-2009, toen DOS’37 voor het eerst in de 1e klasse KNVB acteerde. Trainer Laurens Knippenborg liet Marc debuteren in de wedstrijd tegen DVS’33 in Ermelo. In totaal speelde hij 262 officiële wedstrijden in het eerste elftal, waar hij twee promoties meemaakte, naar de 1e klasse en de Hoofdklasse. Marc Meier wist in totaal maar liefst 75 doelpunten te scoren, 61 in competitieverband en 12 in de districtsbeker en 2 in de Landelijke KNVB-beker. Na twaalf seizoenen is hij niet meer binnen de kalklijnen te bewonderen!

Marc Meier zal de komende jaren echter wel verbonden blijven aan DOS’37 als Hoofd Jeugd Opleiding (HJO) en hij wil zich toeleggen op het trainersvak. De TC van DOS’37 zal hem in afstemming met het bestuur van DOS’37 een afscheidswedstrijd aanbieden, samen met de eveneens gestopte clubspelers Dennis Boshoeve en Jaap Mulderij, op een mooi moment, richting het einde van dit jaar! Iets waar vele supporters van DOS’37 naar uit zullen zien, zodat dit trio een waardig afscheid van DOS 1 zal krijgen!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer