Mariënberg opent uit met de kanaalderby tegen Bergentheim

Ondanks het feit dat zo bijna iedere rechtgeaarde roodzwarte voetballer- en supporter ondertussen moe is het van nog altijd sluimerende Covid-19 (Corona) virus is iedereen gelukkig wel bijzonder blij dat het nieuwe voetbalseizoen ongeduldig voor de deur staat te trappelen.

Het seizoen ‘19/’20 werd in maart abrupt afgebroken, geen winnaars maar ook geen verliezers meer. Een soort van Status Quo, het schuurde, het deed pijn, weg 3e helft, het was niet leuk meer maar helaas wel bitter noodzakelijk. Het seizoen 2020/2021 zal sowieso bijzonder gaan worden, het nieuwe normaal of toch langzamerhand terug naar het oude? Het inmiddels 75-jarige Mariënberg is onderweg naar later. De toekomst is ongewis maar vol vertrouwen.

Het eerste elftal, heeft de eerste oefenwedstrijd er al weer opzitten. Het werd (g)een onverdeeld succes tegen Daarlerveen (2-6 verlies) maar wel het debuut van de pas 16-jarige talentvolle keeper Len Kampman viel er te noteren. Maar niet alle poppetjes stonden tegen Daarlerveen nog op de goede plek, wegens vakantieperikelen ontbraken er nog enkele sterkhouders en moesten de heren voetballers na een half jaar niet samen te hebben gespeeld overduidelijk weer wennen aan elkaar.

Dinsdag 25 augustus wacht thuis op het vertrouwde Westerpark om klokslag 20.00 uur de tweede sparringpartner van deze voorbereiding, SVV’56 uit Sibculo is dan de tegenstander. De drie bekerwedstrijden mag je ook gerust als oefenduels beschouwen, al is het nooit verkeerd om door te bekeren:

29 augustus : Sportlust Glanerbrug – Mariënberg 14.30 uur

5 september : Mariënberg – SVV’91 14.30 uur

12 september: Tubantia – Mariënberg 15.15 uur

De competitie begint op zaterdag 19 september direct al met een regelrechte kraker. De vraag is wel of Mariënberg zo vroeg in het seizoen al klaar voor deze wedstrijd tijdens de zoveelste editie van de onvervalste kanaalderby tegen Bergentheim?

Een week later staat wederom een streekderby op stapel. Dan speelt Mariënberg in Bruchterveld waar op sportpark de Noppenweide Bruchterveld onze gastheer zal zijn. 3 oktober wacht de confrontatie met SVVN, dan uit naar Hengelo (Wilhelminaschool). DES thuis en Oranje Nassau uit. De overige streekderby’s staan 28 november (Voorwaarts thuis) , 5 december (Hardenberg’85 uit) en 12 december thuis tegen Kloosterhaar op het programma.

Foto’s: archief

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer