Met de velden op de Bosrand gaat het de goeie kant op

De bestrijding van de engerlingen op de natuurgrasvelden op De Bosrand in Vroomshoop lijkt succes te hebben. Dankzij de oplettendheid en de inzet met de nodige beregeningsactiviteiten van de veldploeg van Vroomshoopse Boys lijken de velden weer bespeelbaar. Het hoofdveld van De Bosrand is al gebruikt op zaterdag 22 augustus en naar verwachting volgen de andere 2 natuurgrasvelden binnenkort.

Coördinator Stef van Laar is tevreden met de ontwikkeling. “Ja, de engerlingen zijn op de terugtocht en de behandeling van de larven lijkt succes te hebben. Er kan door de jeugd ook getraind worden op een natuurgrasveld en zo kunnen de vele teams zich goed voorbereiden op de competitie”. Mooi was de medewerking van de korfbalvereniging TOP Vroomshoop, medegebruiker van De Bosrand, waar dor jeugdteams op een veld getraind kon worden. Daarnaast werd op de Rohorst van vv Den Ham door de B-selectie van Vroomshoopse Boys getraind. Ook de voetbalburen vv Voorwaarts en DOS’37 boden de Boys hulp aan om de trainingen te laten doorgaan.

Nog meer goed nieuws over de velden op de Bosrand betreft de renovatie van het tweede kunstgrasveld. De oude bovenlaag is er afgehaald en vervangen door een gloednieuwe bovenlaag. De belijning is inmiddels aangebracht, de infill is aangebracht en de doelen worden teruggeplaatst. Na de benodigde keuring is dit kunstgrasveld binnenkort weer bespeelbaar. Daarmee zijn Vroomshoopse Boys en Sportlust Vroomshoop een prachtig eigentijds kunstgrasveld rijker, waarop volop getraind en gevoetbald kan worden.

Foto’s: Erwin Heuver

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer