Sportlust Vroomshoop begint bekercompetitie met ruime overwinning

Na oefenwedstrijden gespeeld te hebben tegen Saasveldia en ATC stond deze zondag de eerste bekerwedstrijd op voor Sportlust Vroomshoop het programma. Tegenstander was competitiegenoot DAVO uit Deventer. Het werd uiteindelijk een zeer aangename middag voor de mannen van trainer Ruud Bruns.

In verband met de blessures van Allard Hankamp en Tsjeard Brinksma, de van vakantie genietende Thomas Spoor en de geschorste Coen Kleinheerenbrink stond er een nieuw centraal duo achterin, bestaande uit Coen Sickman en Stefhan de Vries, die het beiden uitstekend deden. Daarnaast kreeg doelman Marten Treep kans op speelminuten door de blessure van Frank Dubbink.

Sportlust schoot uit de startblokken. Na 4 minuten kreeg Tim Spoor (foto) de bal voor de voeten op de rand van het strafschopgebied en wist daar gebruik van te maken door diagonaal hard in de linkeronderhoek raak te schieten. Niet veel later was het Dennis Jozic die van nagenoeg dezelfde afstand de bal fraai in de rechterhoek wist te krullen. Hierdoor was de toon al vrij snel gezet en waren de intenties van de thuisploeg duidelijk. Door de vele positie wisselingen op het middenveld bestaande uit Dinand Hankamp, Gijs Kleinheerenbrin en Toon van Dam en de lopende mensen in de voorhoede was het voor de bezoekers lastig om grip op de wedstrijd te krijgen. Halverwege de 1e helft kon Dennis dan ook al de 3-0 op het scorebord zetten nadat Gijs de bal prima wist klaar te leggen. DAVO wist er mede door de goede organisatie weinig tegenover te stellen en vandaar dat er dan ook gerust werd met deze 3-0 tussenstand.

In de eerste 10 minuten van de 2e helft wisten de bezoekers voor iets meer dreiging te zorgen, mede door een aantal hoekschoppen. Doeltreffend werden ze echter niet, onder andere door een goede redding van doelman Marten Treep op een kopbal. Halverwege de 2e helft belandde een indraaiende vrije trap van Sportlust op de paal en vervolgens voor de voeten voor jongeling Gijs Kleinheerenbrink die hier wel raad mee wist door de 4-0 binnen te schuiven. Niet veel later wist de ingevallen Matthew Schuurs nadat hij een “panna” had uitgedeeld aan zijn directe tegenstander de bal mee te geven aan Tim wiens strakke voorzet perfect bij Dennis aankwam, die vervolgens gecontroleerd de bal uit de lucht tegen de touwen schoot.

Een kwartier voor tijd werd de score zelfs op 6-0 gebracht. In de omschakeling wist Coen Sickman met een strakke pas Tim alleen voor de doelman te zetten die de bal keurig breed legde voor de meegelopen Dennis die de bal vervolgens binnen kon tikken. In de laatste 10 minuten gebeurde er van beide kanten niet veel meer waardoor Sportlust de eerste bekerwedstrijd met een fraaie 6-0 overwinning wist af te sluiten. Een ander noemenswaardig moment was de invalbeurt van jongeling Thijs Wekamp die zij hiermee zijn debuut maakte in het eerste elftal en dit verdienstelijk deed. Volgende week wacht een uitwedstrijd in Deventer bij de Gazelle.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer