Tennissen voor het goede doel

Tennisvereniging Hasselo heeft een flink deel van de opbrengt van hun jaarlijkse open tennistoernooi (‘Het Autoschade Nijland Open’) gedoneerd aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Hengelo – Borne. Het fonds betaalt de contributie voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten, muziek-, dansles of een creatieve cursus te volgen.

Afgelopen zaterdag nam Jan van Halst, als ambassadeur van het fonds, een cheque ter waarde van maar liefst € 2.250, – in ontvangst uit handen van voorzitter Rianne Blaak (links op foto) en medeorganisator Herman Keppels (midden op foto). Van Halst gaf aan blij te zijn met iedere euro en vertrok zodoende, na zijn dankwoord, tevreden huiswaarts.

Door de coronacrisis had tennisvereniging Hasselo, gelegen aan het Bartelinkslaantje te Hengelo, hele lage verwachtingen over de doorgang van de 28e editie van hun toernooi.

Toen zij, na versoepeling van de RIVM- maatregelen, vernam dat het toernooi tóch door kon gaan, zat de vereniging even met de handen in het haar. Het organiseren van een dergelijk toernooi vergt namelijk veel voorbereidingstijd en wordt normaliter gesteund door een scala aan sponsoren en vrijwilligers. Het aanbieden van het toernooi in de bekende vorm, met onder andere iedere dag eten en hapjes voor alle aanwezigen, een feestavond, bingo en prijzengeld voor alle winnaars, bleek op zo’n korte termijn al gauw onhaalbaar.

Met steun van enkele belangrijke sponsoren werd besloten het toernooi in afgeslankte vorm aan te bieden, geen prijzengeld uit te keren en na aftrek van kosten, te gaan doneren aan het goede doel. Zodoende werd er van zondag 26 juli tot en met zondag 2 augustus, toch door ruim 300 deelnemers dagelijks fanatiek gestreden op de zeven tennisbanen van het park.

De toernooicommissie (Daniëlle, Herman, Tim, Chantal en Arthur), gesteund door de barcommissie, technische commissie en vrijwilligers, kijkt uiteindelijk meer dan tevreden terug; vrijwel alles ging boven verwachting. Prachtig weer gedurende het gehele toernooi, veel meer deelnemers dan verwacht (zelfs ruim meer dan vorig jaar) en iedere dag veel publiek op het terras en langs de banen op het park.

De toernooicommissie hoopt volgend jaar het dubbeltoernooi (in de categorieën 2 t/m 8) weer in de uitgebreide bekende vorm aan te kunnen bieden. Uiteraard is dat door corona nog onzeker, maar de organisatie beschikt nu in ieder geval over ‘ervaring in crisistijd’, aldus tevreden toernooileider Danielle Rotting.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer