DOS’37 verliest tweede bekerwedstrijd van sterk FC Suryoye

DOS’37 speelde zaterdagmiddag om 17.00 uur op sportpark Wesselerbrink Midden in Enschede, haar tweede bekerwedstrijd om de districtsbeker Oost in poule 9, tegen FC Suryoye Mediterraneo, een tweede klasser uit het zondagvoetbal.

Er stond een gehavend DOS’37 aan de start. Veel vaste basisspelers ontbraken. Na wat aftasten van beide kanten in het begin was het Suryoye dat het spel naar zich toe trok. DOS’37 wachtte af. In de tiende minuut viel er de eerste goede actie te noteren, een voorzet van Marnick Fokke die helaas net niet Ronald Te Morsche bereikte. Suryoye was door hun snellere spel veel gevaarlijker en ze kwamen in het begin een paar keer goed door richting de goal van DOS’37. In de 16de minuut viel dan ook de verdiende openingstreffer van Suryoye. Een lage schuiver van 25 meter van Johannes Jakoub, werd door keeper Jordy Dijkhuis van DOS’37 niet goed ingeschat en verdween zo in de goal 1-0. Daarna bleven de gevaarlijkste situaties zich afspelen voor de goal van DOS’37, waarbij in de 23ste minuut keeper Jordy Dijkhuis wèl attent reageerde op een doorgebroken speler van Suryoye en goed ingreep, anders was het weer raak geweest.

Het tempo van DOS’37 was veel te laag en spelers konden elkaar ook heel moeilijk vinden op het kunstgrasveld. Het spel oogde daardoor heel rommelig. Er was duidelijk geen goede afstemming. Je kon ook aan het coachen van hoofdtrainer Niks horen dat hij nog niet tevreden was in de beginfase van de wedstrijd. Er ontstonden een aantal misverstanden in veld. Een miscommunicatie tussen keeper Jordy Dijkhuis en centrale verdediger Martijn Olde Olthof was daar een voorbeeld van.

Eigenlijk was een goed schot op goal in de 33ste minuut van Ronald Te Morsche het enige gevaarlijke wapenfeit tot dat moment van DOS’37. Uit het niets viel dan toch een goal te noteren voor DOS’37. Het was Twan Schoonewille die vanaf de rechterkant in de 36ste minuut de bal voor de goal slingerde, waarop Lars Kikkert als een echte spits goed reageerde. Lars kopte op goal en met een beetje fortuin, omdat de keeper van Suryoye niet vrijuit ging, verdween de bal in het netje 1-1.

Hierna werd de wedstrijd iets opener aan beide kanten, wat nog resulteerde in twee kansen en een doelpunt. Eerst was er een speler van Suryoye die vrij door mocht lopen door de defensie van DOS’37, maar Jordy Dijkhuis bracht goed redding. Aan de andere kant was het Lars Kikkert namens DOS’37 die Marnick Fokke vrij voor de keeper zette, maar Marnick schoot de bal hoog over. In de 44ste minuut was het dan toch nog raak voor de rust. Het was Jacob Saïd van Suryoye die weifelend optreden van zowel de defensie als de keeper van DOS’37 afstrafte en slim de 2-1 voor Suryoye op het scorebord bracht. Vlak na die goal klonk het rustsignaal van de scheidsrechter.

Na rust kwam DOS’37 wat feller uit de startblokken, wat resulteerde in twee gevaarlijke acties voor de goal van Suryoye. Tom Smoes over links stuitte op de keeper en een inzet uit de daaropvolgende hoekschop van Ronald Te Morsche leek bijna in de goal te verdwijnen. Al met al een hoopvol begin. Toch bleek die goede start een opleving te zijn, want al vrij snel trok Suryoye het spel weer naar zich toe. Met snel spel maakten ze het de defensie van DOS’37 weer moeilijk en dat resulteerde ook in een goal in de 53ste minuut. Benjamin Can schoot heel strak en onhoudbaar voor de keeper van DOS’37 de bal binnen 3-1. Direct daarna werd de wedstrijd wat grimmiger, mede door wat irritaties in het veld als gevolg van een scrimmage in het zestienmetergebied van Suryoye, waarbij aan DOS’37 zijde gedacht werd aan een penalty. Gelukkig werd alles vrij snel gesust en kon de wedstrijd probleemloos verder gespeeld worden.

In de 60ste minuut werden er aan de kant van DOS’37 twee wissels doorgevoerd. Tom Smoes en Twan Schoonewille moesten het veld ruimen voor Shakki Mohamed en Stan Tempert. De wedstrijd werd er na deze wissels niet slechter op aan de kant van DOS’37. Met name de snelle en behendige Shakki Mohamed bracht met zijn optreden aan de rechterkant wat meer elan in het spel van DOS’37. Het tempo ging wat omhoog en je zag toen meteen problemen ontstaan bij de tegenstander. Shakki Mohamed bekroonde zijn goede optreden nog bijna met een goal, maar zijn inzet werd in de 76ste minuut goed gepareerd door de keeper van Suryoye. Van de linkerkant zorgde de ingevallen Stan Tempert ook voor wat meer dreiging, maar zijn voorzetten misten vanaf links de nodige precisie voor het echte gevaar.

De slotfase was de beste fase van DOS’37 in deze wedstrijd. De ingevallen Quint Brughuis in de 70ste minuut voor Marnick Fokke speelde daarbij een belangrijke rol. In de 78ste minuut schoot hij de bal namelijk keihard in de touwen achter de doelman van Suryoye en bekroonde hiermee zijn goede invalbeurt met een mooie goal 3-2. DOS’37 ging nu drukken om de gelijkmaker te forceren die er op dat moment ook zeker in zat.

Het was wachten op de 3-3, maar die kwam er niet, want vlak na de laatste wissel in de 87ste minuut van DOS’37 (Danny Kikkert voor Wout Kikkert), schoot Don Yildrim in de 89ste minuut uit een vrije schop de bal binnen namens Suryoye en bracht daarmee de stand op 4-2. Dit werd ook tevens de eindstand, want de wedstrijd werd niet veel later afgefloten door de goed leidende scheidsrechter van dienst deze middag, de heer Migchelbrink.

Over de gehele wedstrijd genomen een verdiende overwinning voor Suryoye. Voor DOS’37 was het ontbreken van zoveel basisspelers iets te veel van het goede deze middag. Hopelijk zien wij de komende weken wel het sterkste DOS’37 aan het werk richting de start van de competitie op 19 september 2020.

Foto’s: Jeroen Tempert