Sportlust Vroomshoop verliest van De Gazelle

Nadat vorige week de bekercompetitie goed van start werd gegaan met een overwinning op DAVO uit Deventer mocht Sportlust Vroomshoop het vandaag opnemen tegen een andere tegenstander uit Deventer: De Gazelle. Helaas zou het resultaat van deze wedstrijd minder gunstig zijn voor de selectie van Sportlust.

Sportlust begon slap aan de wedstrijd. Al in de 4e minuut kreeg Sportlust de eerste treffer van de middag tegen. De spits van de tegenpartij strafte een fout af na gevaarlijk balverlies op het middenveld bij Sportlust door de bal over Martin in het doel te plaatsen. 2 minuten later was het wederom raak voor de thuisploeg. De bal werd alsnog op de stip gelegd na een gemiste kans van De Gazelle door een kennelijk gemaakte overtreding binnen de zestien aan de kant van Sportlust. Een slecht begin, maar Sportlust antwoorde ditmaal wel.

Een minuut na de benutte strafschop reageerde Dennis Jozic namelijk met een geniale chip van 20 meter over de doelman, waar anderen normaliter zouden denken aan een harde knal. 2-1 na 7 minuten spelen. Hierna kwam Sportlust beter in de wedstrijd en leek het de ruimtes beter te gaan benutten. In de 26e minuut gaf Allard Hankamp een lange bal van achteruit die bij Tim Spoor terecht kwam. Hij leek te gelijkmaker op het scorebord te schieten, maar de keeper van de tegenpartij wist de bal nog knap uit de rechterkruising te schieten.

Sportlust begon in de tweede helft waar het de eerste helft eindigde met de overhand op het veld. Echter, bleek het toch De Gazelle te zijn die de eerste treffer maakte in de tweede helft door een schermutseling in het strafschopgebied van Sportlust in de 55e minuut. Zuur. En nog zuurder werd het een paar minuten later na wederom slecht verdedigen aan de kant van Sportlust. 60e minuut, 4-1.

De wedstrijd leek toen gespeeld, maar Sportlust wist toch de score weer terug te brengen naar 4-2 na een doelpunt in de 68e minuut. Dennis gaf een heerlijk wippertje over de verdediging van De Gazelle, waarna Tim afrondde door de bal nog onder de uitkomende keeper door te tikken. Sportlust bleef hierna goed voetballen en hield hoop op een comeback, maar tevergeefs. Er werd niet meer gescoord, waarmee de 4-2 ook de eindstand bleek.

Volgende week wacht een uitwedstrijd in Apeldoorn bij WWNA.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer