KIOS’45 met 18-10 duidelijk te sterk voor Blauw Zwart

Voor het eerst sinds de corona uitbraak speelde Blauw Zwart 1 weer een competitiewedstrijd. Dit jaar onder leiding van Herman Hakkers, voor wie dit een speciale wedstrijd is, KIOS’45 is de club waar hij is begonnen met korfballen. Vorig jaar wist Blauw Zwart twee maal eenvoudig te winnen van KIOS’45.

De Wierdense ploeg begon sterk aan de wedstrijd en wist snel een voorsprong van twee punten te pakken. De openingsknaller werd gescoord Job Hakvoort, die sinds dit seizoen een basisplaats heeft in het eerste. KIOS’45 wist zich snel te herpakken, waardoor de rest van de eerste helft gelijk opliep. Net voor de rust wist KIOS’45 toch een klein gat te slaan, zodat Blauw Zwart met een 8-6 achterstand de rust in ging.

In de rust werd duidelijk dat deze achterstand zeker niet nodig was. En met motiverende woorden van Herman Hakkers ging Blauw Zwart vol goede moed de tweede helft in. Het begin van de tweede helft liep weer gelijk op, echter werd het gat niet gedicht. Dit wist Blauw Zwart maar kort vol te houden. Door een lange doelpuntloze periode van de Wierdenaren breidde KIOS’45 haar voorsprong uit naar acht doelpunten. Deze achterstand was niet meer in te halen in de eindfase, waardoor de wedstrijd werd afgesloten met 18-10 als eindstand in het voordeel van KIOS’45. Zaterdag 19 september speelt Blauw Zwart tegen EKC 2000 in Emmen.