Onverdiende nederlaag Zwart Wit

Ondanks dat Zwart Wit in de openingswedstrijd van het seizoen de gehele wedstrijd de sterkere ploeg was, weet het deze niet winnend af te sluiten. In een kwalitatief goede wedstrijd, werd een teleurstellend resultaat behaald tegen het Drentse Thrianta; 16-17.

De Deldenaren mochten in de eerste wedstrijd op Sportpark de Mors, sinds maanden, tegen het onbekende Thrianta uit Drenthe. Zwart Wit had een goede voorbereiding gehad, was op sterkte en vol vertrouwen werd er begonnen aan de wedstrijd.

Vanaf het begin van de wedstrijd speelde Zwart Wit verzorgt en gedisciplineerd. Thrianta speelde een hoog tempo en kwam snel tot afronding. Binnen 4 minuten stond er al een score van 3-2 op het bord. Een verdedigende omzetting, resulteerde in meer grip op de aanvallen van Thrianta. De Deldenaren konden uitlopen naar een 7-3 voorsprong, die geheel niet onverdiend was. Zowel in de korfzone, als ook aanvallend, domineerde Zwart Wit. Wel bleek het lastig om dit voldoende in score uit te drukken. Met een marge van 3; 10-7, werd de rust opgezocht.

In de tweede helft, hetzelfde spelbeeld. Zwart Wit creëerde de kansen, bepaalde het tempo, maar Thrianta bleef in het spoor, door zorgvuldiger met de kansen om te gaan, daar waar Zwart Wit er simpelweg teveel nodig had om tot afronding te komen. Via een 13-13 stand, kon Thrianta uitlopen naar 13-17 voorsprong. Dit was een mentale tik voor de Deldenaren. Op wilskracht werd er terug geknokt, maar bleek de tijd te kort. Bij een stand van 16-17 floot de arbiter van dienst af. Een zure nederlaag, die niet verdiend was. Wel biedt het spelbeeld perspectief voor de komende wedstrijden.