DOS’37 sluit oefencampagne af met winst op Vroomshoopse Boys

DOS’37 speelde woensdagavond zijn laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, tegen Vroomshoopse Boys. DOS’37 moest het hebben van acties over rechts, waar Shakki Mohamed, Menno Kamphuis en Michel Kamphuis bij betrokken waren. Tom Smoes kwam over links af en toe goed door, maar zijn acties resulteerden te vaak in onnodig balverlies. In de omschakeling was het dan alle hens aan dek voor de verdediging van DOS’37.

Het initiatief kwam ook steeds meer te liggen bij de Vroomshoopse Boys. Dat resulteerde in een aantal gevaarlijke acties voor de goal van DOS’37. De grootste kans in de eerste helft was echter toch voor DOS’37. Het was Tom Smoes, die zich in de 39ste minuut knap vrij speelde in de zestien en de bal inschoot, maar stuitte op de keeper. De wedstrijd leek met 0-0 te gaan rusten, maar door een fout van doelman Patrick Nitert kreeg het publiek toch nog een goal te zien. Patrick speelde de bal bij het uitverdedigen in de voeten van Tom Pierik van de Boys en deze speler bood zijn medespeler Bram Hooijer een niet te missen kans om het cadeautje uit te pakken en kon in de 45ste minuut simpel de 0-1 binnen tikken.

De wedstrijd werd in de tweede helft wat onvriendelijker. Het predicaat vriendschappelijk verdween wat uit beeld. Dit werd mede veroorzaakt door een zeer onbesuisde actie op Tom Smoes aan de linkerkant van het veld door een speler van de Vroomshoopse Boys. DOS’37 speelde in de tweede helft beter dan in de eerste helft. De opbouw van de Boys werd eerder verstoord en daardoor waren ze een stuk minder gevaarlijk dan in de eerste helft. In de 60ste minuut werd de wedstrijd dan ook verdiend gelijkgetrokken door DOS’37. Het was Tom Smoes die van de rechterkant een vrije trap goed voortrok, waarop Menno Kamphuis (foto boven) zeer attent reageerde en met zijn hoofd de bal achter de keeper van de Boys deponeerde, 1-1.

In het laatste deel van de wedstrijd liepen de emoties soms wat hoog op. In de 75ste minuut was er in de zestien van de Boys een goede actie van de ingevallen Lars Kikkert, waarbij de bal niet goed werd verwerkt door de defensie van de Boys. Lars Kikkert reageerde heel attent en pakte de bal af van Robin Drenthen van de Boys. Deze legde Kikkert neer in de zestien en de scheidsrechter gaf een strafschop.

Daaropvolgend maakte Robin Drenthen een slaande beweging uit frustratie richting Lars Kikkert en kreeg in deze vriendschappelijke wedstrijd terecht rood van de scheids. Heel jammer en niet nodig. De toegekende strafschop genomen door Ronald te Morsche (foto boven), verdween met een beetje mazzel, via de paal en rug van de keeper in de goal, 2-1.

Beide teams gingen daarna op zoek naar nog een treffer. Jos Hutten (foto archief) had die namens de Boys in de ultieme slotfase nog op z’n schoen, maar de bal ging net over. Zo eindigde dit oefenduel in derbysfeer in een 2-1 overwinning voor DOS’37, waar een gelijkspel een betere afspiegeling van de krachtsverhoudingen was geweest. Hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman sprak na afloop van een zeer nuttige oefenwedstrijd voor zijn strijdbare formatie, die weer aan vorm, ritme en fitheid heeft kunnen werken.

Foto archief: Erwin Heuver

Vroomshoopse Boys hoopt binnenkort de geblesseerde spelers Leon Dogger, Robert Veld en Ramon de Jong weer binnen de selectie te kunnen verwelkomen. Het herstel van centrumspits Jordy Harms neemt nog wat langere tijd in beslag. Op zaterdag 12 september wordt er in Wezep om 14.30 gebekerd tegen eersteklasser WHC, waarbij vooral de eer op het spel staat. Dan zit, afgezien van de twee laatste trainingen, de voorbereiding op de competitie 2020-20121 van de tweede klasse H. erop. Op zaterdag 19 september staat de ouverture op De Bosrand tegen de momenteel door corona-perikelen geplaagde team van De Esch uit Oldenzaal gepland.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer