Piepjong TOP verliest van titelkandidaat Oranje Zwart

Voor het eerst in een half jaar mochten de korfballers van TOP uit Vroomshoop zich weer opmaken voor een competitiewedstrijd. In de tussentijd hebben er binnen de selectie van TOP de nodige mutaties plaats gevonden. Met een gemiddelde leeftijd van 18,5e jaar trad het eerste team van TOP aan tegen titelkandidaat Oranje Zwart. Vorig jaar kwamen deze ploegen elkaar ook al tegen, toen moest TOP het onderspit delven en verloor met ruime cijfers.

TOP begon erg moeizaam aan de wedstrijd. Vele passfouten zorgde voor weinig doelpogingen en verdedigend hadden de toppers weinig rebounds. Binnen 2 minuten stonden de gasten uit Zwolle al 0-2 voor. Na een time-out aan de kant van TOP begon de jonge ploeg iets beter te spelen, en dit resulteerde ook in enkele doelpunten. TOP deed in deze fase van de wedstrijd leuk mee met Oranje Zwart en kon bijblijven tot 3-6. De zuiverhuid ontbrak echter aan de kant van TOP om het de gasten echt moeilijk te maken. Met snel spel en een zuiver schot liet Oranje Zwart TOP kansloos achter. Met een 4-13 ruststand gingen beide ploegen aan de thee.

In de 2de helft eenzelfde speelbeeld. Oranje Zwart was een maatje te groot voor TOP, en speelde de wedstrijd rustig uit. Op wilskracht scoorde TOP nog enkele doelpunten. De goed leidende scheidsrechter floot af bij een 7-23 eindstand.

Komende zaterdag kan het jonge team uit Vroomshoop zich opmaken voor een uitwedstrijd tegen EKCA uit Arnhem. Een sterke tegenstander waar TOP vorig jaar tweemaal minimaal van verloor. Aanvang van deze wedstrijd bedraagt 16.15 uur.