Thuiszege voelt goed voor Amicitia

Op een goed gevuld sportpark Het Midden speelde Amicitia sinds lange tijd thuis een competitiewedstrijd. Voor zover bekend is het een primeur dat het Friese Wêz Handich naar Vriezenveen kwam. Blije gezichten bij de talrijke toeschouwers toonden de vreugde om elkaar weer op deze wijze te ontmoeten.

De Vriezenveense formatie opende de score weliswaar in de eerste minuut maar Wêz Handich toonde zich zeker in het eerste kwartier een gelijkwaardige tegenstander (6-5). Daarna kon Amicitia door enkele goede individuele acties de afstand verruimen (9-5). Beide ploegen bleven goed aan elkaar gewaagd, waarbij de Friese ploeg steeds weer goed in het spoor bleef (10-8 en 12-10). Vlak voor rust scoorde Amicitia nog twee keer (14-10).

Coach Patrick Hage toonde zich niet tevreden in de rust. Aanvallend moest het beter om een grotere voorsprong op te bouwen. Verdedigend was het goed maar spoorde hij de ploeg aan om scherp te blijven. De Friese ploeg zou zich zeker niet zomaar gewonnen geven.

De oranjekragen speelden een lastige tweede helft. Wêz Handich scoorde binnen een paar minuten de aansluitingstreffer (15-14) en had daarmee het initiatief volledig naar zich toe getrokken. Tot tien minuten voor het einde bleven beide ploegen om en om scoren wat voor de neutrale toeschouwer aantrekkelijk was (18-17). Maar alles wat Amicitia ademde verlangde naar de zo gewenste twee winstpunten. Door drie treffers op rij (21-17) kwam dat doel dichterbij. Wêz Handich bleef een taaie tegenstander en scoorde in de laatste speelminuten nog de 21-19. Maar Amicitia gooide de deur definitief in het slot door twee mooi uitgespeelde treffers. Eindstand 23-19.

Twee winstpartijen achter elkaar die voorlopig leiden tot een koppositie in de poule. Dat smaakt naar meer. Komende zaterdag speelt Amicitia de uitwedstrijd in en tegen Apeldoorn dat vooralsnog puntloos is. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Orderbos en begint om 15:30 uur.