DETO hard onderuit tegen Eemdijk

Na de afgelaste wedstrijd wegens coronagevallen bij tegenstander Swift een week geleden, stond afgelopen zaterdag voor DETO de tweede competitiewedstrijd op de rol en wel de uitwedstrijd tegen Eemdijk. Op Sportpark “De Vinken” in Bunschoten Spakenburg hadden de teams nog nooit eerder in de geschiedenis tegen over elkaar gestaan, want vorig seizoen is deze wedstrijd niet gespeeld wegens de coronacrisis.
Onder ideale voetbalomstandigheden werd er deze middag afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Groenewegen. DETO begon gehavend aan deze wedstrijd want er waren diverse blessuregevallen. Zo ontbraken o.a. Kevin Aman, Tim Bongers en Muhammed Kaya in de selectie.

DETO begon voortvarend aan de wedstrijd en al in de 2e minuut werd Karlo Borghuis de vrije doortocht naar het doel onreglementair belet. De scheidsrechter durfde het zo vroeg in de wedstrijd niet aan om de thuisploeg met 10 man verder te laten spelen en deed het af met een gele kaart. De vrije trap leverde vervolgens niets op en werd simpel gepakt door doelman Jeroen de Harder. Uit de eerste de beste tegenaanval was het wel raak. Eemdijk kwam er razendsnel uit, omzeilde de buitenspelval en kon zo in de 3e minuut al op voorsprong komen door Nigel van Zelst: 1-0. Een kleine 20 minuten later was het wederom Eemdijk dat in de omschakeling een overtalsituatie creëerde, waarna eindstation Nigel van Zelst de bal beheerst in de bovenhoek schoot: 2-0.Kort voor rust voltooide Nigel van Zelst, vorig jaar nog actief bij Roda’46 in de eerste klasse, zijn loepzuivere hattrick na weer een snelle combinatie door het centrum: 3-0. DETO stelde hier in de eerste helft bitter weinig tegenover en mocht van geluk spreken dat het “slechts” 3-0 stond.

Na rust had trainer Hennie in ’t Hof een aantal posities gewijzigd waardoor DETO het eerste kwartier ogenschijnlijk de bovenliggende partij was en Eemdijk de gasten beheerst liet uitrazen zonder dat het tot veel echt gevaar leidde. In de 51e minuut kon Xaver Slot alleen opduiken voor De Harder, waarna laatstgenoemde de bal ternauwernood kon keren en het zodoende 3-0 bleef. In de 52e minuut wederom een hachelijk moment in de zestien toen de scheidsrechter weigerde te fluiten voor een zuivere handsbal van Eemdijk. Eemdijk en in het bijzonder Nigel van Zelst lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen en gingen op het uur verder met waar men mee bezig was: scoren: 4-0. Het werd een kwartier voor tijd nog erger voor DETO toen opnieuw Van Zelst de 5-0 binnenschoot vanaf rand zestien. Verder liet DETO het deze middag niet komen en Eemdijk vond het wel genoeg zodat de 5-0 stand op het bord bleef staan. DETO speelde deze middag ver beneden haar kunnen tegen een getergde tegenstander die de zure nederlaag van een week eerder tegen Berkum wilde wegspelen en zeer verdiend en geenszins geflatteerd met 5-0 won. Met grote man Nigel van Zelst die maar liefst vijf doelpunten liet noteren. Voor DETO derhalve alle reden om volgende week tegen Volendam deze kater weg te spoelen. Aftrap komende zaterdag op “Het Midden” om 14.45 uur.