SV Vasse wint openingsduel van de Tubanters

Vasse heeft de eerste competitiewedstrijd na de corona in winst weten om te zetten. Op een zonnige middag werd tegenstander de Tubanters uit Enschede op eigen veld met 4-0 verslagen. Doelpunten werden gemaakt door de broertjes Tom en Rik wiefferink, Rudolf Wigger en Sam Haarhuis. In de eerste 10 minuten was het aftasten voor beide teams. Vasse had licht de overhand maar kon dit niet omzetten in kansen. Na zo’n 20 minuten spelen zette Tom Wiefferink het scorebord in beweging. Na een goede actie en voorzet van Sam Haarhuis kon Tom Wiefferink zijn lang verwachte competitietreffer dan eindelijk binnenschuiven. Even later was het zijn broer Rik die vanuit een vrije trap van 17 meter prachtig de bal binnenschoot. De Tubanters wist tot dit moment nog niet gevaarlijk te worden en het was Rudolf Wigger die nog voor rust de 3-0 aantekende na een prachtig afstandsschot.
Na de thee drukte Vasse direct de goede bedoelingen van de gasten uit Enschede de kop in. Sam Haarhuis speelde zichzelf goed vrij en schoot de bal hard in de verre hoek. Na deze treffer kon Vasse nog verder uitlopen maar de goed gecreëerde kansen werden niet goed afgerond. Het resterende half uur van de wedstrijd had ook op papier worden afgedaan, beide ploegen konden geen vuist meer maken en Vasse kan de eerste drie punten van het seizoen bijschrijven. Voor de eerste uitwedstrijd in de competitie hoeft er niet ver worden gereisd, want volgende week zondag spelen de blauwwitten de gemeentelijke derby in en tegen Fleringen. De gastheren staan voor het derde seizoen onder leiding van “eigen kweek” Hielke Aan de Stegge en hebben qua resultaten een wisselvallige voorbereiding achter de rug. De competitiewedstrijd van vorig seizoen werd enigszins geflatteerd maar toch overduidelijk met 1-4 gewonnen door SV Vasse 1. De ploeg van trainer-coach Nico Eshuis is er ook deze keer op gebrand om de punten mee huiswaarts te nemen.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer