WVC Volley H1 start nieuwe seizoen met mooie overwinning op Time-Out H1

Zaterdag 19 september stond de eerste wedstrijd van het seizoen 2020-2021 op het programma. Volleyballend is er niet heel veel veranderd: het team is compleet gebleven, waarbij Arnold Hilberink en Ivar Wilgenburg nu weer volledig deel maken van het eerste team van WVC. Alle maatregelen omtrent Corona maken deze start toch wel bijzonder. Vanaf maart dit jaar is er geen wedstrijd meer gespeeld, en ook de trainingen in de zaal bieden niet de meest goede voorbereiding (op de laatste reeks na). In de zomervakantie was er gelukkig nog wel de mogelijkheid om te kunnen beachvolleyballen. De competitie wordt afgetrapt tegen Time-Out H1, wat een leuke en gewaagde tegenstander is. De twee teams kennen elkaar goed en lijken ook wat betreft spel op elkaar. Time-Out kon nagenoeg compleet aantreden, terwijl bij WVC de midspelers Daniel Brouwer en Arnold Hilberink ontbraken. Twee teams die in het verleden spannende wedstrijden hebben gespeeld, met wisselde uitslagen.

De eerste set werd gestart met Wiljen Veldhuis en Hans Gelten op passer-loper, Rik Buijse en Ivar Wilgenburg op mid en Peter en Eddy Oosterhuis op spelverdeling/diagonaal. Ruben de Koeijer en Arjan Haveman (coach) verzorgden de aanwijzingen vanaf de kant. De eerste set begon misschien wel zoals je kon verwachten. Time-Out leunde als vanouds op hun uitstekende diagonaal en scorende buiten- en midspeler, welke prima bediend werden door hun ervaren spelverdeler…het vertrouwde spelletje. WVC daarintegen was toch nog wat zoekende. Passing kwam niet goed aan mede door het wennen aan de bal. Ook was er nog te weinig servicedruk om het routine-spelletje van Time-Out echt te laten wankelen. Direct aan het begin van de set werd WVC op een achterstand van 3 punten gezet en liep WVC de hele set achter de feiten aan: 25-21 verlies.

De tweede set veranderde eigenlijk niet veel aan dit beeld. Dezelfde 6 spelers probeerde met de aanwijzingen van Arjan Haveman het initiatief in de wedstrijd te pakken, maar een vrij-uit spelend Time-Out bleef stabiel spel spelen met af en toe een omloopbal tussendoor. Doordat de passing meer onder controle was liep de set wel lange tijd gelijk op (15-15). Toch kon Time-Out in de slotfase een gaatje slaan en ging ook deze set helaas verloren: 25-20 verlies

De derde set zorgde Arjan Haveman voor wat wisselingen: Ruben de Koeijer verving Rik Buijse op mid en gaf duidelijke opdrachten mee: service diep in de hoeken langs de lijn en variatie in de aanval. Dit leverde een set op zoals set 1 maar dan voor WVC juist precies omgekeerd. Er werd een kleine voorsprong gepakt en deze werd de hele set niet meer weggegeven. Hierbij kwam hoe langer hoe meer het initiatief bij WVC te liggen. Zeker toen WVC na de wissel van Rik Buijse voor Ivar Wilgenburg in de Mongoolse Vlinderopstelling kwam te spelen (2 buitenspelers op midden, passing naar midvoor, buiten en achterover als aanspeelmogelijkheden) leek de wedstrijd langzaam maar zeker te kantelen. Daarbij viel op dat de vermoeidheid bij Time-Out ook begon te spelen: 22-25 winst.

De vierde set werd in dezelfde opstelling een walk-over voor WVC. Alle facetten van het eigen spel waren verzorgd en door goede servicedruk werd Time-Out tegen de muur gedrukt. Mikpunt was daarbij de passer-loper van Time-Out die met een diepe floater achterin zijn eigen aanval voorin niet meer kon belopen. Via 8-13 en 11-18 werd er vlot uitgelopen naar een ruime voorsprong van 15-24. Even stribbelde Time-Out nog tegen maar de 5de set was  niet meer af te wenden: 18-25 winst

Tijd om ook de vijfde set te winnen en Time-Out een kater te bezorgen. Dezelfde 6 spelers moesten dit gaan doen en er was maar 1 opdracht: direct volle bak. Ook Time-Out startte met de vertrouwde 6 spelers maar al snel werd duidelijk dat zij fysiek geknakt waren. Treffend was hierin wederom de passer-loper die direct onder druk werd gezet en daarbij door het ijs zakte: 1-5 voorsprong voor WVC. Een comfortabele voorsprong maar ook WVC heeft in het verleden laten zien dat het kan verslappen. Ondanks dat er met een goede voorsprong werd gewisseld (5-8) gaf Time-Out nog niet op en was het na een kleine serviceserie gewoon weer gelijk: 10-10. Een dubbeltje op z’n kant waarbij mentaal, fysiek en een stukje geluk de doorslag kunnen geven. En uiteindelijk was het WVC die toch weer een gaatje sloeg na 2 indirecte aces, en ondanks het missen van 3 matchpoints werd de zege veilig gesteld: 13-15 winst

Een prima start van het seizoen. Deze 3-2 winst kan mooi meegenomen worden voor de komende wedstrijden. Volgende week volgt er wederom een uitwedstrijd in Duiven tegen Livo H1. Livo is de promovendus uit de promotieklasse en kent een prima start van de competitie met een 4-0 uitoverwinning. Aan de bak dus!! De wedstrijd begint om 16.30 uur