Prima puntendeling v.v. Den Ham

Den Ham begon met een sterk gewijzigd elftal aan de seizoen ouverture tegen IJ.V.V. Op de reservebank en in de ziekenboeg zaten maar liefst 8 spelers die normaliter in de basis spelen. Zodoende mocht Mike Bolman zijn officiële debuut maken in een competitiewedstrijd van het eerste team, en mochten Hugo Braakman en Jorn Veldhuis ook van meet af aan optreden in het Hammer keurkorps. Voorin werd het team gecompleteerd door Eelke Veurink, normaliter spits in het 2e team.

Het moet gezegd dat van meet af aan het zeer jeugdige Den Ham prima begon aan de wedstrijd. In de 10e minuut een afgekeurd doelpunt van Kevin Ruiterkamp wegens randje buitenspel. De Hammenaren roken kansen en in de 29e minuut was een schot van eveneens debutant Malke Gecer te machtig voor doelman Fix van IJ.V.V. die de bal slecht met moeite kon pareren waarna Eelke Veurink in de rebound genadeloos toesloeg. Dat was al met al een opsteker voor de Hammenaren. IJ.V.V. kwam daarna beter in het spel. Rond de 30e minuut moest doelman Jeffrey Ekkel meermalen zijn kunnen tonen op inzetten van IJ.V.V. In de 32e minuut was hij echter kansloos op een inzet van aanvoerder Sander Morren na een mooie combinatie via Wiegers en De Velde. In de 37e minuut was Eelke Veurink dicht bij zijn 2e treffer, doelman Fix wist zijn inzet te keren.

Na de rust was het een beter IJ.V.V. die van achteruit druk zette op Den Ham. Met kunst en vliegwerk wisten de Hammenaren stand te houden met de apotheose in de 62e minuut, na een terecht toegekende stafschop door de uitstekend leidende scheidsrechter Hulsmeijer. Spits Willem Bel kreeg de kans om IJ.V.V. op voorsprong te zetten. Met een uitstekende reflex wist Jeffrey Ekkel echter de bal te stoppen waarna in de rebound Bel, mede door een uitstekende sliding van Rane Kootstra, de bal slechts tegen de paal wist te krijgen. Daar kregen de jonkies van Den Ham absoluut weer een adrenaline stoot van. Trainer Kok wisselde de moe gestreden Ruiterkamp voor Thomas Remmink.

IJ.V.V. kreeg nog een paar kansjes in de 81e en 87e minuut. Opnieuw was de Hammer doelman daarbij een sta in de weg. In de laatste minuten had Den Ham nog twee dotten van kansen via Luuk Kuiper en Eelke Veurink en was het doelman Fix die zijn ploeg in de wedstrijd hield.

Ondanks een licht overwicht voor de ploeg uit IJsselmuiden al met al een verdiend gelijkspel en een prima start voor de jonkies van trainer Jurgen Kok.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer