Sparta Enschede speelt gelijk tegen WVF uit Zwolle

Afgelopen zaterdag moest Sparta het seizoen beginnen met een uitwedstrijd tegen WVF. Deze ploeg stevende vorig seizoen af op het kampioenschap totdat de corona-pandemie zijn intrede deed. Sparta was gewaarschuwd voor deze stugge ploeg die weinig weggeeft en gevaarlijk is in de omschakeling. Sparta speelde een prima eerste helft en de ploeg liet fraai spel zien. Het voetbalde goed van achteruit en heerste ook op het middenveld. Alleen ontbrak nog de juiste afstemming met de spitsen (en spitsen onderling) waardoor het geen grote kansen kreeg. Als dat wel gaat gebeuren kan het een mooi seizoen worden voor Sparta. De debuterende Rutger Hesselink zette Sparta na een half uur spelen op voorsprong. Een voorzet van Bas Postma kwam voor zijn linker en schoot hem goed binnen 0-1. Helaas kon deze voorsprong niet lang worden vastgehouden want vijf minuten later kwam WVF op gelijke hoogte 1-1. Sparta was de eerste helft de bovenliggende ploeg en WVF was dat in de tweede helft.

De grootste kans van de wedstrijd was voor WVF vlak na rust. Gelukkig voor Sparta kopte de vrijstaande speler van WVF de bal naast. Verder kregen beide ploegen geen kansen meer maar was de wedstrijd van goed niveau. Volgende week speelt Sparta thuis tegen Be Quick’28 en deze wedstrijd begint om 17:00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer