SVZW ontvangt streekgenoot DOS’37 in eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen

Foto: Henk Steen

De eerste thuiswedstrijd is altijd al bijzonder, maar als het dan meteen de derby tegen DOS’37 is, dan is het wel extra bijzonder. DOS’37 komt al jaren uit op 1e klasse niveau. Onder leiding van de huidige SVZW trainer Philip Agteres promoveerde de club in 2016 naar de hoofdklasse, maar dat verblijf duurde maar 1 jaar. DOS’37 wil graag op eerste klasse niveau actief blijven. Dit seizoen staat de selectie voor eerst onder leiding van Jeroen Niks. Hij droeg als speler ook al vele jaren het DOS’37 shirt.

De selectie onderging wel veel wijzingen voor aanvang van dit seizoen. Zeven spelers besloten om te stoppen in de 1e selectie van DOS’37. Daar staat de komst van 10 nieuwelingen tegenover. Schoonewille, Willem en Wietse van t’ Spijker, Slomp en van der Noort kwamen over vanuit de eigen jeugd. L. Kikkert vanuit een lager elftal. Van buiten kwamen Mohamed (Hoogeveen), Brinkman (HSC’21), Smoes (Excelsior’31), en Kamphuis (DOS Kampen). Het is dus eerst zaak om met deze nieuwe selectie te komen tot een goed team.

In de bekerwedstrijden liet DOS’37 al een goede indruk achter. Twee van de drie wedstrijden werden gewonnen, en hierdoor gaat DOS’37 verder naar de volgende bekerronde. Dos’37 speelde zaterdag in de 1e competitiewedstrijd thuis gelijk tegen Nunspeet. Daarmee kreeg Nunspeet datgene waarvoor ze naar Vriezenveen gekomen waren. Afgelopen week werden de DOS’37 spelers via sociaal media nader voorgesteld. Wat daarbij opviel was, dat de overgrote meerderheid voorspelde dat SVZW kampioen gaat worden in de 1e klasse D. Dit wil niet zeggen dat DOS’37 zich bij voorbaat gewonnen gaat geven, in tegendeel, ze willen graag de drie punten weer meenemen naar Vriezenveen.

Foto: Stefan Schipper

SVZW heeft dit jaar dezelfde doelstelling als vorig jaar; promotie naar de hoofdklasse. Of dat vorig seizoen uiteindelijk ook was gelukt, zullen we nooit weten. SVZW was er wel geplaats voor de nacompetitie, maar die wedstrijden zijn uiteindelijk niet gespeeld. Nu maar proberen om dit seizoen de doelstelling te halen. Bij SVZW verlieten 10 spelers de 1e selectie.

Vijf spelers kwamen van buiten naar SVZW. Freek Grondman en Burak Uguz (HSC’21), Luuk Geelen (Quick’20), Stefan Maat (Excelsior’31) en Lars Kroezen (PH) zijn de nieuwe gezichten. Vanuit de 2e selectie maakt Sven Bos de overstap naar het 1e elftal. In de gespeelde oefen- en bekerwedstrijden bleek al dat er veel voetbal in de selectie zit. SVZW wist ook de volgende bekerronde te bereiken. Ook in de beker is het streven om ver te komen. Wil je hoog eindigen in de competitie, dan is het zaak om elk geval de thuiswedstrijden te winnen. En proberen om ook in uitwedstrijden de nodige punten te pakken.

Het was afgelopen zaterdag een tegenvaller dat SVZW een 1-3 voorsprong in Hierden niet kon vasthouden. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 3-3. Hoe dat gaat tegen DOS’37 is afwachten, want derby’s hebben vaak een onverwachte afloop. De wedstrijd tegen DOS’37 begint om 14:45 uur.

Foto’s: Maat en Kroezen: Henk Steen

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer