Mooie uitoverwinning voor WVC Volley H1 tegen Livo H1

Zaterdag 26 september stond er wederom een uitwedstrijd op het programma, ditmaal tegen het gepromoveerde Livo H1. Een oude bekende van vorig jaar, toen Livo in de 2de ronde van de beker de tegenstander was. Livo kent een brede selectie van spelers aangezien vorig jaar maar liefst 3 teams van Livo speelde in de promotieklasse. Volgens insiders-information een team met titel-aspiraties en daarmee niet te onderschatten. WVC reisde af naar Duiven zonder de verhinderde Ruben de Koeijer en Arnold Hilberink, maar met talentvolle jeugdige versterking van de 14-jarige Jesse Gelten (inderdaad zoon van passer-loper Hans Gelten). De wedstrijd begon om 16.30 uur, mooi op tijd dus.

De eerste set werd gestart met Rik Buijse en Hans Gelten op passer-loper, Ivar Willigenburg en Daniel Brouwer op mid en Peter en Eddy Oosterhuis op spelverdeling/diagonaal. Zoals altijd tegen een nieuwe tegenstander is de eerste set het aftasten van de tegenstander en omstandigheden. Wat voor spelletje spelen ze, wie zijn de betere spelers, hoe speelt de hal en bal? Livo is een jong team en speelt dan ook het spelletje dat je mag verwachten: op alle posities harde klappen en weinig tactisch spel. Daar tegenover stelde WVC het oude vertrouwde en degelijke spel, waarbij spelverdelers Eddy en Peter Oosterhuis bij een goede pass elke speler in de positie kunnen zetten om te scoren. Dit leverde een boeiend schouwspel waarbij een degelijk en vlak niveau de strijd aangaat tegen een niveau met hogere pieken maar ook diepere dalen. De gelijk opgaande eerste set werd aan het einde beslist toen WVC een gaatje sloeg (18-22) en uiteindelijk nog ietswat moeizaam de set binnenhaalde: 23-25 winst

De tweede set startte met dezelfde 6 spelers en hetzelfde spelbeeld was het gevolg. Livo liet bij vlagen zien dat het echt wel kan volleyballen, maar was simpelweg niet in staat om dat niveau constant vol te houden. Bij WVC liep nu ook de passing op rolletjes en werd het initiatief in de set vastgehouden en de voorsprong continu behouden. Jesse Gelten maakte tussendoor ook zijn debuut in het 1ste team van WVC door invalbeurten voor Ivar Willigenburg. Toch ging het, ondanks een ruime 15-20 voorsprong, mis in de slotfase van de set. Rik Buijse kwam in een 2-aanvalssituatie onder grote druk en WVC miste creativiteit om dit te doorbreken. Mede geholpen door 2 dubieuze beslissingen van de scheidsrechter draaide Livo de achterstand om in een 23-20 voorsprong en kon WVC setverlies niet meer voorkomen: 25-23 verlies

De wedstrijd volledig in balans in sets en in punten, en een tegenslag voor WVC aangezien de tweede set eigenlijk niet weggegeven had mogen worden. Dezelfde 6 spelers gingen wederom het veld in, waarbij Rik Buijse en Hans Gelten om tactische redenen wisselde in startpositie. Dit bleek een goede zet en ondanks de tegenslag werd het solide spel doorgezet en wederom een ruime voorsprong gepakt (3-7). Na de wissel van Wiljen Veldhuis op midden voor Ivar Willigenburg deed WVC er zelfs nog een schepje bovenop. Het eigen aanvalsspel was degelijk, solide en van tijd tot tijd verrassend en ook verdedigend werd Livo getrakteerd op discipline en vechtlust. Dit niveau was Livo te machtig en ook de dwalingen van de scheidsrechter konden dit niet stoppen: 18-25 winst.

Uiteraard werd dit team niet gewijzigd en wat volgde was een heerlijke set waarin Livo compleet werd overrompeld door een ontketend WVC. Peter en Eddy Oosterhuis konden door de solide passing het aanvalsspel bepalen, Daniel Brouwer had de 2.05 m lange midaanvaller van Livo volledig in zijn broekzak en achterin frustreerde Hans Gelten en Wiljen Veldhuis de aanvallers van Livo met sterk verdedigend spel. Hoogtepunt van de set was een 1-mans killblock van Rik Buijse, waarbij de bal bijna weer terug kwam onder het net. Livo had geen poot om op te staan en ging er met harde cijfers gedesillusioneerd van af: 13-25 winst.

Een hele zoete overwinning en met 2 uit-overwinningen op rij is de competitie meer dan prima begonnen. WVC staat momenteel 2de met 7 punten uit 2 wedstrijden. Volgende week volgt de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Avior H2. WVC kan dan eindelijk aantreden op volle oorlogssterkte tegen deze wederom gepromoveerde tegenstander. De wedstrijd zal beginnen op de vertrouwde tijd van 21.15 uur in de Dikkenshal in Wierden.