Blauw Zwart stopt overwinningsreeks van koploper Westergo

Afgelopen zaterdag kwam het Friese Westergo met haar 1e en 2e team op bezoek bij Blauw Zwart. Beide ploegen verdeelden over twee wedstrijden de buit. Een mooie prestatie voor Blauw Zwart 1: door hard te knokken groeide het team in de wedstrijd, nam het in de tweede helft het initiatief en kon het in een rommelige slotfase één punt veilig stellen. Daardoor ging koploper Westergo met minder punten naar huis dan ze wensten. Bij aanvang van de wedstrijd had Westergo direct al het nakijken volgens het scorebord. Toch waren zij degenen die een verzorgder spel vertoonden. Tot in de 15e minuut konden ze het kat-en-muisspelletje bijbenen, waarna ze met twee snelle doelpunten voor het eerst de voorsprong pakten. Blauw Zwart was in de eerste helft zoekende, terwijl Westergo wat duidelijker de lijnen in het spel uitzette. Vlak voor rust speelde Blauw Zwart het niet slim: in de aanval werd de bal na een schot onderschept, waarna een lange bal naar het andere vak en een raak afstandsschot volgden. Dat zorgde voor een 7-9 ruststand.

In de tweede helft kantelde het spelbeeld. Blauw Zwart straalde meer passie en wilskracht uit en gumde daardoor snel de achterstand weg. Met drie doelpunten op rij in vier minuten kwam er een 13-11 voorsprong op het scorebord te staan. De Bolswarders liepen nu wat meer achter de feiten aan. Het was weliswaar geen groot klassenverschil, maar Blauw Zwart was net een tikkeltje trefzekerder op de juiste momenten en vocht met meer inzet voor balbezit en een goede aanvalsopbouw. Na de 14-12 van Susan Borger bracht Blauw Zwart zich min of meer zelf in de problemen. Enerzijds door vrije ballen te veroorzaken en wat gehaaster te gaan spelen. Anderzijds door niet mee te blijven scoren. De laatste minuten waren erg rommelig. Westergo maakte via 15-13 nog 2 doelpunten, waardoor de scheidsrechter affloot bij een gelijkspel. Teleurstelling overheerste in het begin. Het gevoel dat Blauw Zwart zich de winst uit handen had lieten glippen maakte echter al snel plaats voor tevredenheid. In de eerste helft was Westergo de betere; in de tweede helft Blauw Zwart. Een verdiend gelijkspel dus, dat bij de Friezen misschien een nog wel zuurder gevoel opwekte. Aankomende week reist Blauw Zwart zelf af naar Friesland om het harde werken van afgelopen zaterdag dan wel te kunnen verzegelen. In Lemmer wordt er volgende week om 16.00 uur op het verse gras afgegooid.