Amicitia incasseert zuur verlies in derby

Er stond afgelopen zaterdag een heuse derby op het programma in Vriezenveen. Amicitia ontving het eveneens nog ongeslagen AKC uit Almelo. Zoals altijd was er vooraf sprake van een gezonde portie rivaliteit. Het werd een spannende pot korfbal. In de eerste helft had Amicitia het betere van het spel, al bleek dat niet direct uit de stand. Na ruim een kwartier spelen stonden beide ploegen in evenwicht (5-5 en 6-6). Met nog eens vijf treffers voor rust trok de Toyota Drent formatie vooralsnog aan het langste eind. AKC kon daar slechts één tegentreffer tegenover zetten. Ruststand 11-7.

Na rust scoorde AKC direct twee keer, miste Amicitia een strafworp en kwamen de Almeloërs via de aansluitingstreffer op 11-10. Alles lag weer open en de spanning was voelbaar. De oranjekragen namen opnieuw het initiatief en liepen uit naar een zo het leek comfortabele 15-11. Maar in het laatste kwartier toonde AKC zich de luis in de pels van de Vriezenveners (16-16). Zes minuten voor tijd werd een strafworp door de Almelose ploeg benut (16-17) en even later miste Amicitia, eveneens uit een strafworp, de uitgelezen kans op de gelijkmaker. Eindstand 16-17. Een zuur verlies voor Amicitia dat daardoor AKC twee wedstrijdpunten ziet uitlopen. Tijd voor bezinning in Vriezenveen en op naar de volgende uitwedstrijd tegen KIOS in Ruinerwold komende zaterdag om 16:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer