Apollo 8 heeft selectie voor het nieuwe seizoen compleet

Foto: Apollo 8

De eerste damesselectie van Apollo 8 heeft de selectie aangevuld met twee nieuwe speelsters. Floor Steenwelle en Lisa Louwrink, beide uit de eigen Apollo 8 opleiding, zijn aan de selectie toegevoegd. Daarmee is het team van Thijs (foto) en Bart Oosting compleet en klaar voor start van het nieuwe seizoen.

‘Binnen onze selectie hadden we nog een plek te vergeven voor de positie passer/ loper’, vertellen Thijs en Bart Oosting. ‘Deze hebben we vrij gehouden voor twee talentvolle speelsters binnen onze vereniging, Lisa Louwrink en Floor Steenwelle (foto). Eerder werd de 16 jarige Marije ten Brinke al doorgeschoven van het tweede naar het eerste team. Met het doorschuiven van Lisa en Floor zijn er nog twee meiden uit eigen jeugd die de overstap maken naar het 1e team, dat is vooral een groot compliment naar de meiden zelf, maar ook zeker naar trainers van de meiden van de afgelopen seizoenen. Omdat speeltijd een must is op deze jonge leeftijd, hebben we gezamenlijk met de trainers uit de selectielijn besloten om zowel Lisa als Floor een dubbelrol te geven. Ze zullen naast hun minuten bij dames 1 ook hun speel- en trainingsminuten maken bij het tweede team dat afgelopen seizoen promoveerde naar de Topdivisie”.

Foto archief: sportfoto-oost.nl

Beide speelsters hebben zo hun eigen kwaliteiten. Floor is een energieke speelster die vooral veel passende kwaliteiten heeft, daarnaast heeft ze een hele snelle arm waarmee ze aanvallend verrassend uit de hoek komen. Lisa heeft haar kwaliteiten vooral in de service en aanval liggen, maar ook passend heeft ze zich ook keurig ontwikkeld. Beide meiden zullen twee keer meetrainen bij het 1e als bij het 2e team. Op de achtergrond zijn we met een plan bezig om in de komende jaren meer meiden van eigen jeugd klaar te stomen voor het eerste team. Komend seizoen zullen er een aantal jeugdspeelsters structureel gaan meetrainen, hopelijk kunnen zij spoedig de stap maken naar de eerste selectie’.

De net zestienjarige Lisa Louwrink is bij de jongste jeugd (CMV) bij Apollo 8 begonnen te volleyballen. Afgelopen seizoen speelde ze al in het tweede team van de Bornse vereniging. Komend jaar komt ze uit voor het tweede en het eerste team. ‘Een geweldige kans om mij te ontwikkelen’, zegt Lisa. ‘Ik heb er enorm veel zin in’. Ook Floor Steenwelle (16 jaar) kijkt uit naar het nieuwe seizoen. ‘Afgelopen seizoen speelde ik als libero bij Dames 2, de pass is dus mijn sterke punt. Ik verwacht dat het een leerzaam jaar gaat worden en dat ik me goed kan ontwikkelen. Ook hoop ik door de krachttraining een stuk sterker te worden’.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer