Apollo 8 klaar voor Supercup

Foto: @apollo 8

Afgelopen zondag presenteerde Dames 1 van Apollo 8 zich aan het thuispubliek in sporthal De Veste tegen het Talentteam Papendal. Met nog één testcase voor de boeg is voorbereiding op het nieuwe seizoen bijna afgerond. Ondanks de 2-3 nederlaag kijkt Apollo 8 met vertrouwen uit naar de Supercup op 3 en 4 oktober.

‘Ondanks dat de Veste door corona niet helemaal vol zat met publiek was het fijn om weer voor onze fans te spelen’, zegt nieuwkomer Daphne Knijff. ‘We begonnen de wedstrijd met weinig energie en daardoor pakte het Talentteam de eerste set. De knop ging om en we wonnen de twee opvolgende sets. Helaas konden we het niveau niet vasthouden en verloren we de vierde en vijfde set’. ‘We hebben nog twee weken om de puntjes op de i te zetten voor de Supercup’, vult Florien Reesink aan. ‘Het niveau was nu te wisselvallig. We lieten veel goede dingen zien, maar er zijn zeker verbeterpunten. Daar gaan we de komende weken mee aan de slag’.

‘Alle speelsters kwamen zondag tegen het Talentteam in actie. Ook onze jeugdige talenten maakten speelminuten, mooi om te zien dat zij stappen maken in hun ontwikkeling’, vertelt trainer Thijs Oosting. ‘We hadden helaas wel te maken met veel fysieke ongemakken en lieten niet ons beste spel zien tegen een sterk spelend Talentteam. Het was wel weer fijn om voor onze eigen fans te spelen. Komend weekend spelen we nog een toernooi in het Duitse Aken. Een laatste testcase voor de Supercup in het eerste weekend van oktober’.

Foto: sportfoto-oost.nl

Supercup 3 en 4 oktober
De supercup is het officiële begin van het nieuwe Eredivisieseizoen. De strijd wordt dit jaar eenmalig volgens het Final Four format gespeeld. Normaliter gaat de strijd tussen de bekerwinnaar en de landskampioen van het afgelopen seizoen. Omdat door corona de competitie vroegtijdig is beëindigd, werden er geen teams landskampioen. Naast Sliedrecht Sport (bekerwinnaar) mogen de drie beste teams uit de kampioenspoule meedoen aan de Supercup. Apollo 8 speelt op zaterdag 3 oktober tegen streekgenoot Eurosped. De winnaar speelt de finale op zondag 4 oktober. De wedstrijden worden gespeeld in de Van der Knaaphal in Ede. In verband met Corona is er geen kaartverkoop. Meer informatie is te lezen op: www.volleybal.nl/supercup

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer