DOS’37 opent het seizoen met een gelijkspel

Afgelopen zaterdag heeft DOS’37 de eerste competitiewedstrijd tegen Nunspeet gelijk gespeeld met 0-0. In een wedstrijd waarin DOS in de eerste helft een betere veldbezetting had zonder echt gevaarlijk te worden, werd het spel in de tweede helft van beide kanten slordiger. Grote kansen kwamen er niet meer behalve dan dat een handsbal van Nunspeet in de tweede helft niet goed werd beoordeeld door de scheidsrechter waardoor er geen strafschop kwam voor DOS. Uiteindelijk had DOS wel meer balbezit maar was het op basis van kansen een terecht gelijkspel.

DOS begon de wedstrijd vrijwel compleet, de uit de voorbereiding ontstane blessuregevallen zijn op de weg terug en alleen Ronald te Morsche was afwezig in verband met privé verplichtingen. Uit de leuke interviews die zijn afgenomen met de spelers blijk dat het merendeel verwacht dat DOS dit jaar in de 1e klasse D beter zal presteren dan de bijna traditionele 8e plek. Uiteraard is de positie op de ranglijst belangrijk nog belangrijker is dat het komend jaar een aantal talenten zullen doorbreken in het eerste elftal.

De wedstrijd begon rustig, wel was er in de 4e minuut een overtreding van Jordi Brinkman op de helft van de tegenstander die met geel werd bestraft. DOS voetbalt verzorgd maar komt daarbij niet tot grote kansen, mede doordat Nunspeet met veel spelers achter de bal blijft spelen. Aan de zijkanten zijn het wel Tom Smoes en Shakki Mohammed die voor enige dreiging zorgen. Dit leidt in de 25e minuut tot een goede voorzet vanaf rechts die ingekopt wordt door Menno Kamphuis. Helaas krijgt de bal te weinig snelheid mee om gevaarlijk te worden. Tot aan de rust blijft dit het spelbeeld, OS mag voetballen maar doet Nunspeet te weinig pijn.

De tweede helft geeft een vergelijkbaar spelbeeld, wel wordt het spel van DOS wat slordiger en is er daardoor ook minder dreiging. Ook Nunspeet speelt slordig en krijgt eveneens weinig kansen. Trainer Jeroen Niks wijzigt het elftal op een aantal posities maar ook dit leidt niet tot veel wijzigingen in het spelbeeld. Een typische 0-0 wedstrijd en als dat het geval is moet je het punt koesteren. Tot de 78e minuut er sprake is van een handsbal in het strafschopgebied van Nunspeet.

De scheidsrechter constateert dat de handsbal wordt veroorzaakt door een speler van DOS. Het is echter de arm van een verdediger van Nunspeet en in plaats van een strafschop krijgt DOS een vrije bal tegen. Helaas geen uitgelezen kans op een 1-0 voorsprong en waarschijnlijk de overwinning. In de 87e minuut is er nog een mooie vrije schop van Jordi Brinkman die goed uit de kruising wordt weggetikt door de keeper van Nunspeet. Even later krijgt Jordi zijn tweede gele kaart en moet DOS de laatste minuten verder met 10 spelers. Tot grote kansen van zowel Nunspeet als DOS leidt dit niet meer en hiermee eindigt de wedstrijd zoals begonnen.

Volgende week speelt DOS de enige derby uit in Wierden bij SVZW, normaliter een mooie wedstrijd om te bezoeken met vele supporters uit Vriezenveen. Helaas zal door het COVID 19 virus het aantal bezoekers beperkt en gemaximaliseerd blijven. Voor meer informatie verwijzen wij jullie naar de site van SVZW.

Foto’s: Jeroen Tempert

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer