Elf finaleplaatsen voor FCV het Twentse Ros

Na bijna een jaar waar er geen BMX wedstrijden waren, was er zaterdag 19 september de eerste wedstrijd van het seizoen, gereden in Assen. En wel direct een Nederlands Kampioenschap georganiseerd door de NFF. Binnen de geldende coronamaatregelen is er een wedstrijd georganiseerd die anders was dan anders. Er werd gereden in 2 blokken (ochtend en middag) en er was geen ruimte voor ouders/toeschouwers langs de baan. Om de wedstrijd te kunnen volgen was er de hele dag een super goede livestream beschikbaar en waren alle wedstrijdlijsten snel digitaal beschikbaar. Er was veel rust om de baan en een snel verloop van de wedstrijd. En toch we misten wel het NK gevoel, geen volkslied en geen defilé. Maar complimenten voor FC Unitas en de NFF die deze wedstrijd georganiseerd hebben!
22 Rijders van FCV het Twentse Ros mochten meedoen met het NK, waarvan 11 de finale behaalden. Jord Grobben (jongens 6 jaar) en Brian Vloon (jongens 16-17 jaar) mochten op het podium staan en zijn beiden 2de van Nederland geworden!  Net naast het podium eindigden Timon Veenvliet (jongens 6) en Travis Jansen (jongens 14 jaar).
De overige finalisten;
5de plek voor Tom Peters (jongens 11 jaar) en Tristen Altena (cruisers 16-30 jaar)
6de plek voor Maura Jansen (meisjes 12-13 jaar)
7de plek voor Robin van der Valk (jongens 16-17 jaar)
8ste plek voor Caitlin van den Biggelaar (meisjes 10-11 jaar ), Sem Bosman (jongens 13 jaar), Danny Kuijer (jongens 14 jaar).
Voor de NFF zijn er in het district Oost en landelijk geen andere wedstrijden t.g.v. de coronamaatregelen dit seizoen. De KNWU organiseert nog het NK in Papendal in het weekend van 10-11 oktober. Ook hier zullen rijders van FCV het Twentse Ros aan deelnemen. Bij het NK is er geen ruimte voor publiek, alleen een begeleider per rijder en wordt de wedstrijd over 2 dagen gereden. Daarnaast zullen er in oktober nog enkele afdelingswedstrijden zijn.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer