Geslaagd 8e “Albert Mulder” NK Kwalificatie Beach Handbaltoernooi

Afgelopen vrijdag begon met de D-jeugd het 8e Borhave “Albert Mulder” NK Kwalificatie Beachhandbaltoernooi voor het seizoen Beachtour 2020-2021 in een poule met 8 teams. Door de Beach-commissie was een protocol in elkaar gezet die voldeed aan alle richtlijnen van het RIVM, Gemeente Borne en Webton.

Bij de ingang van het sportterrein werd gecontroleerd of iedereen zich van tevoren had aangemeld, dus alle teams met hun begeleiders en chauffeurs stonden al op papier, er was veel controle of alle regels goed werden nageleefd. Er was een ingang met desinfectietoren die elke keer werd gebruikt met het betreden van de velden en na de wedstrijden werden alle speelvelden zo snel mogelijk ontruimd zodat de volgende teams weer op de velden konden en op tijd weer met de volgende wedstrijden konden beginnen.

Silas Speckmann in actie

Het begon met prachtig weer en de meisjes hadden er echt zin in. Voor een aantal meisjes en ook hun coach was het de eerste ervaring met handbalwedstrijden in het zand en al die nieuwe regels. Het viel allemaal niet mee, maar de lol was er niet minder om. De finale werd gespeeld in schemerlicht en gewonnen door Achilles D1 uit Apeldoorn, de fairplayprijs ging naar Avanti Glanerbrug. De eerste prijs is altijd een wedstrijdbal en de fairplayprijs een taart.

Zaterdagmorgen om half 9 waren de eerste wedstrijden in de druilerige regen door jongens (poule van 6 teams) en meisjes (poule van 10 teams) van de C-jeugd. Al gauw brak het zonnetje door en dat beach toch net even leuker. De eerste prijs ging hier naar de meisjes van Voorwaarts Twello en de fairplay naar Niedorp. Bij de jongens was Aalsmeer het sterkst maar ook het sportiefst, de fairplay ging ook naar hen. Een knappe prestatie.

De jonge Borhave dames deden van zich spreken

Bij Borhave speelt iedere leeftijdscategorie een dagdeel, dit wordt door veel clubs als prettig ervaren. Zo kwamen zaterdagmiddag de jongens (poule van 5 teams) en meisjes (poule van 10 teams) van de B-jeugd op de velden. Het werd steeds iets fanatieker en de pirouettes en vliegertjes (deze tellen voor 2 punten) leken steeds makkelijker uitgevoerd.

Opnieuw Silas Speckmann

Al met al een mooi spektakel. Hier wonnen de meisjes van Voorwaarts B1 ook zowel de eerste prijs als de fairplayprijs. De jongens van Handbal Twente (waar ook veel Borhave-jongens in spelen) gingen er met de eerste prijs ervan tussen en hier werd de fairplayprijs samen opgegeten door de teams van Niedorp B1 en Handbal Twente. Sportiviteit ten top.

Doelman Robin Hazewinkel

Zondag werd er op het hoogste niveau gehandbald door de Dames A (poule van 10 teams) en
Heren A (poule van 6 teams) maar ook door Dames (poule van 6 teams) en Heren Senioren (poule van 5 teams). De wedstrijden duren 2x 10 minuten en als het dan 1-1 is, worden de wedstrijden beslist door shoot-outs. Dit was deze zondag heel vaak het geval en zo had je dus lange, maar ook hele spannende en vermakelijke wedstrijden.

Opnieuw een spectaculaire actie van Silas Speckmann

De 1e prijs ging bij Dames A naar Voorwaarts Twello en Borhave A2 kreeg de fairplayprijs. De Heren van Handbal Twente wonnen hier de 1e prijs en de fairplay ging naar Achilles Apeldoorn. Bij de Heren Senioren won Donar en ging de fairplay naar Handbal Twente en bij de Dames Senioren won Beach Even Anders de 1e prijs en ging de fairplay naar Borhave DS2.

Foto’s: Jeroen Wormgoor

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer