Goede NK 10-kamp Jermaine Kleine in Emmeloord

Zijn eerste meerkamp zal Jermaine Kleine nog lang goed weten te herinneren. Zon, wind, regen hij kwam het allemaal tegen in zijn eerste Nederlandse kampioenschap 10-kamp te Emmeloord. Jermaine begon zijn meerkamp met 11.55 sec op de 100 meter gevolgd door een stabiele versprong van 6.35 meter.

Bij het kogelstoten zat een enorme verbetering in ten opzichte van vorig jaar. Kleine liet de 5 kg wegende kogel neerkomen bij een afstand van 12.03 meter. Juist op de werponderdelen moest Kleine het afleggen tegen de oudere tweede jaars B junioren.  Ook bij het hoogspringen sprong Kleine hoger dan ooit (was 1.80, nu 1.87 meter).

Even leek het erop dat Kleine de 400 meter winnend zou afsluiten in een snelle 51.40 sec maar in de laatste serie was Jeff Tesselaar uit Heerhugowaard (en nr 3 in het eindklassement) met 50.92 sec nog nipt iets sneller.

Met lichte spierpijntjes werd de tweede dag begonnen met de 110 meter horden en de 14.81 sec leverde hem zelfs de vierde plaats op. Het altijd lastige discuswerpen was met 37.64 meter prima. Bij het polsstokhoog was het kijken wat het werd.

Kleine blesseerde zijn pols met een valpartij van de fiets en het was afwachten hoe dat zou vallen bij het polsstokhoog. De hoogte van 2.90 meter bood veel perspectief om meer in de toekomst De speer kwam neer bij 37.47 meter en op de afsluitende 1500 meter liep Kleine op karakter naar een prima 4.47.16 min

Totaal kwam Kleine uit op 6317 punten en dat totaal behaalde Sven Roossen ook als eerste jaars B junior (in deze wedstrijd 8116 punten  en nieuw Nederlands record U20) Jermaine Kleine eindigde als 7e bij de Junioren B 2003/2004.Als 1e jaars niet slecht .Wat betreft B1 2004 eindigde Jermaine als 1e van zijn leeftijdsgroep

Foto’s Coen Schilderman

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer