Hulzense Boys boekt knappe overwinning

Net als vorige week stond er voor Hulzense Boys afgelopen zaterdag een wedstrijd tegen een Zwolse ploeg op het programma. Na de eerdere 1-4 overwinning op Be Quick’28 kwam nu WVF op bezoek. Deze ploeg eindigde vorig seizoen in de afgebroken competitie als eerste, met acht punten voorsprong op Hulzense Boys en Vroomshoopse Boys. Op doelsaldo werd promotie echter gemist en dus stonden Hulzense Boys en WVF afgelopen zaterdag opnieuw tegenover elkaar.

In de beginfase golfde het spel op en naar en was duidelijk dat beide ploegen goed aan elkaar gewaagd zijn. Hulzense Boys probeerde WVF onder druk te zetten, maar de ploeg wist daar enkele keren goed onderuit te voetballen. Toch was de eerste kans voor de thuisploeg. Een vrije bal van Tim van der Zande werd achter de verdediging op diepgaande Sander Kamphuis gelegd. Sander volleerde de bal op doel, maar de doelman van de gasten stond goed opgesteld. Toch was het niet veel later alsnog raak. Na een combinatie met Danny Schoenmaker stuurde Tim van der Zande met een strakke diepe bal aanvaller Fabian te Kolste weg. Fabian gebruikte zijn lichaam goed, zette zijn direct man aan de kant en kon oog in oog met de doelman de bal in het doel schuiven, 1-0. In de fase daarna ging WVF op zoek naar de gelijkmaker en had meer balbezit. Uiteindelijk leidde dit ook tot een goede kans op de gelijkmaker. Een aanval over de linkerkant bracht de bal voor de voeten van aanvaller Berends. Zijn inzet alleen voor doelman Loohuis werd echter knap door laatstgenoemde gekeerd. Op slag van rust viel er nog een goede kans voor de roodhemden te noteren. Een goed teruggekopte bal van Danny Schoenmaker bracht de bal voor de voeten van Thomas Nijkamp. Zijn schot was fraai, maar de redding van doelman ook. De stand bleef daardoor ongewijzigd en er werd gerust met een 1-0 stand.

Ook na de rust waren de ploegen voetballend goed aan elkaar gewaagd. WVF had iets meer balbezit, maar creëerde weinig echte kansen. Hulzense Boys stond goed en veel tweede ballen werden gewonnen door de thuisploeg. Thomas Nijkamp deed dat ook en daardoor kwam de bal voor de voeten van Mats Knol. Hij stuurde Jordy Wolfkamp de diepte in die alleen voor de doelman geen fout maakte en zo de 2-0 op het scorebord bracht. WVF moest komen en probeerde de aansluitingstreffer te forceren. De ploeg kwam enkele keren dreigend door en kreeg meerdere corners, maar Hulzense Boys gaf geen krimp. Sterker nog, het was de thuisploeg die het duel vroegtijdig leek te beslissen. Een hakbal van Thomas Nijkamp bracht de bal bij Mats Knol, maar zijn keiharde schot ging via een WVF’er over. Toch viel de beslissing enkele minuten voor tijd alsnog. Een combinatie tussen Jordy Wolfkamp en Sander Blok bracht de bal uiteindelijk bij Jordy. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot hij vervolgens de bal met zijn linker fraai in de kruising, 3-0. Niet lang daarna floot de prima leidende scheidsrechter van Koolwijk voor het eindsignaal.

Een knappe overwinning tegen de “kampioen” van vorig seizoen dus. De zege was over de gehele wedstrijd wel verdiend, maar 3-0 gaf de verhoudingen op het veld niet goed weer. Beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd en maakten er een leuke wedstrijd van. Voor de supporters was het mooi om te zien dat Hulzense Boys naast dat het een voetballende ploeg is ook als een echt team opereert en met zes punten uit twee wedstrijden een prachtige start van het seizoen beleeft. Volgende week speelt de ploeg van trainer Engbers in Enter tegen Enter Vooruit. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer