Mariënberg op de valreep naast Tubantia

De laatste beker(oefen)wedstrijd speelde Mariënberg van trainer Niels van ’t Hoog in Hengelo tegen de zaterdagtak van de Hengelose Voetbal Vereniging Tubantia. De eerste helft was niet goed. De tweede helft werd er beter gevoetbald en zat er meer pit in bij Mariënberg.

De eerste beste mogelijkheid voor de bezoekers. Echter toonde de keeper van Tubantia zich de meerdere in een venijnig schot van, volgens mij, Dennis van der Veen. Tubantia kwam een beetje goedkoop op voorsprong in de 17e minuut. Een bal van ruim twintig meter dwarrelde mede door een zuchtje wind achter Thijs Altena. Vlak voor rust belandde een schot uit de tweede lijn van Mariënberg nog op de bovenkant van het houtwerk, dat had een beter lot verdiend.

Na rust bleef het bekerduel een beetje voortkabbelen. De najaarszon scheen hier ook hoog aan de Hengelose hemel. De eerste 25 minuten van het tweede bedrijf had ook schriftelijk af gedaan kunnen worden. Het venijn zat ‘m duidelijk in de staart.

De irritaties dreven langzaam boven. De scheids gaf een paar keer makkelijk de gele prent aan enkele spelers van Tubantia. De beste kans was wederom voorbehouden aan de thuisploeg. Nu reageerde Thijs Altena wel zoals het moest. Hij ranselde stijlvol de zekere 2-0 uit zijn kooi. Dat was mooi om te zien. In de 88e minuut soleerde de beste man aan de kant van Mariënberg, Wesley Willems, opnieuw in zijn eentje solo door de defensie. Hij werd licht getoucheerd door de aanvoerder maar de arbiter van dienst wees resoluut naar de stip.

De aanvoerder ontving zijn tweede gele kaart en kon voortijdig douchen. Rolf Hofsink wist wel raad met het buitenkansje want de gegeven strafschop was een cadeautje. Hij stuurde de doelman naar de verkeerde hoek en tekende voor de niet verdiende gelijkmaker. Niet veel later was de wedstrijd eentje voor de geschiedenisboeken.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer