Matig Sportlust Vroomshoop lijdt onnodige oefennederlaag

In een oefenwedstrijd tegen Manderveen is Sportlust op woensdagavond tegen een pijnlijke oefennederlaag aangelopen. Na een 2-0 voorsprong bij rust werd er uiteindelijk met 2-3 verloren.

De wedstrijd ging zeer voortvarend van start voor het elftal van trainer Ruud Bruns. In de eerste 20 minuten liet Sportlust veelvuldig snelle combinaties zien. Tegenstander Manderveen wist zich geen raad met de bewegende spelers en men kreeg ongetwijfeld het gevoel dat ze werden overlopen. Deze sterke openingsfase resulteerde in twee doelpunten. Bij de eerste speelde Dinand Handkamp spits Dennis Jozic (foto) strak in. Dennis ging de één-twee aan met Stefhan de Vries en de Vroomshoopse spits rondde keurig af. Bij de tweede goal wist Stefhan de bal vanaf een meter of 10 in de kruising te schieten.

In de fase die volgde slopen de slordigheden in het spel bij Sportlust, mede vanwege het uitvallen van Toon van Dam. Manderveen wist steeds vaker onder de druk uit te spelen en het was te danken aan doelman van de thuisploeg Lars Hutten dat er voor het rustsignaal niet meer werd gescoord.

Kort na rust verzuimde Sportlust de wedstrijd op slot te gooien. Dennis Jozic stond oog in oog met de doelman en koos voor de breedtepass op Tim Spoor. Zijn inzet werd echter geblokkeerd door een attente verdediger. Even later sloeg Manderveen wel tweemaal toe. In twee opvolgende aanvallen werd de verdediging van Sportlust kinderlijk eenvoudig uit elkaar gespeeld waarna men wist te scoren, waarmee de stand op 2-2 werd gezet.

Na deze tegenslagen wist Sportlust zich niet meer te herstellen. Er werd snel balverlies geleden en wanneer dit gebeurde werd geen samenhangend geheel gevormd waardoor Manderveen steeds meer ruimte kreeg om de aanval te zoeken. Dit resulteerde na een uur spelen in de 2-3 en dus een voorsprong voor Manderveen. Sportlust ging hierna weliswaar op zoek naar de gelijkmaker maar wist amper gevaar te stichten.

Hierdoor leed Sportlust een onnodige nederlaag. Zondag volgt een kans op eerherstel in de laatste bekerwedstrijd tegen WWNA in Apeldoorn.

Foto archief

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer