NEO verzuimt te scoren en krijgt het deksel op de neus van Schalkhaar

Het openingsduel van NEO in het seizoen 20-21 heeft niet opgebracht wat het team en de supporters er van hadden verwacht. Qua uitslag dan, want coach Michel Steggink kan wel tevreden zijn over het feit dat NEO eigenlijk het hele duel beter was dan het sterke Schalkhaar en ook een vijftal grote kansen kreeg. Maar als het rendement nihil is kan één moment van onachtzaamheid dodelijk zijn en dat kwam helaas uit vlak voor tijd. Met Yannick de Bruijn voor de afwezige Rick ten Tusscher schoot NEO sterk uit de startblokken. Binnen vijf minuten had er al een goal moeten vallen. Eerst stoomde Bjorn Tijhuis op over de rechtervleugel, maar Twan Weghorst raakte de bal net niet genoeg en de bal huppelde tergend langzaam langs de verkeerde kant van de tweede paal. Een minuut later kon Yannick de Bruijn ineens door het midden op goalie Lukassen aflopen. De lob van de youngster was echter te onnauwkeurig en de bal ging naast. Daarna ontspon zich een duel tussen twee technisch sterke ploegen in een behoorlijk tempo. De wedstrijdinstelling was echter totaal anders. NEO voetbalde veelvuldig op de vijandelijke helft en probeerde geduldig een gaatje in de goed gepositioneerde Schalkhaar-defensie te vinden. De ploeg van Marcel Geestman kwam er vaak snel uit, maar Bob Peterman hoefde eigenlijk nauwelijks in actie te komen. Het gevaarlijkst werd Schalkhaar rond het half uur toen een drietal gevaarlijke corners werd genomen. Voor de thee fabriceerde NEO nog één gevaarlijk aanval, over links. Een aantal spelers stond in vrije schietpositie, maar de slotpass was helaas te onzorgvuldig.

Na tien minuten in het tweede bedrijf had NEO alsnog op voorsprong moeten komen. Een voortreffelijke aanval via Jochem Stam en Bjorn Tijhuis eindigde bij Ron Spoler die goed inschoot, maar de paal op zijn weg vond. Nadat Twan Weghorst een te zacht schot produceerde dat de vijandelijke doelman makkelijk op kon rapen ontstond vlak daarna de eerste echt uitgespeelde kans van Schalkhaar. David Klopman schoot uit de draai recht op Bob Peterman. Jochem Stam was de volgende die op het scoreformulier had kunnen komen. Na wat rommelwerk bediende Twan Weghorst hem op maat, de aanname was perfect en de mooie volley ook. Ook nu had Lukassen een engeltje bij zich. NEO bleef de bovenliggende partij en een kwartier voor tijd dribbelde Max Brunninkhuis op onnavolgbare wijze langs de achterlijn, zijn voorzet werd door Yannick de Bruijn echter maar half geraakt. Nadat Schalkhaar uit alweer een strakke hoekschop net naast kopte sloeg het noodlot vlak voor tijd alsnog toe. De prima leidende Remco Hoffmann liet ten onrechte toe dat een ingooi zo’n 15 meter van de juiste plek werd genomen, het middenveld werd op die manier makkelijk bereikt en na wat gerommel en een goede steekpass stond Milan te Riele ineens voor Bob Peterman en maakte de klus beheerst af: 0-1. NEO perste er nog een klein offensiefje uit, maar dat leverde, op een zwak ingeschoten vrije trap van Wout Deterd na, niets op. Een bittere pil, na een zeer acceptabele prestatie tegen een goede tegenstander. NEO kan zich vasthouden aan het feit dat ze tegen dezelfde ploeg vorig jaar met 0-3 kansloos waren en nu het spel bepaalden. Je krijgt er geen punten voor, maar het perspectief voor het uitduel bij Bon Boys komende zondag is er wel degelijk!

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer