Nipt verlies voor DETO bij seizoen opening tegen Flevo Boys

Foto: John van Mil

Na een half jaar zonder competitievoetbal, ging het afgelopen zaterdag weer om de punten. DETO mocht het hoofdklasse seizoen thuis openen tegen Flevo Boys uit Emmeloord. Beide ploegen waren het afgelopen door corona afgebroken seizoen onderin de ranglijst geëindigd en beide ploegen hadden in het afgelopen half jaar de selecties behoorlijk gewijzigd. Het is dan altijd afwachten hoe dit uitpakt als het weer echt ergens om gaat. Tegenstander Flevo Boys had een vlekkeloze voorbereiding achter de rug en gewonnen tegen een aantal gerenommeerde ploegen. Ook had de ploeg een week eerder na strafschoppen gewonnen in de 1e ronde van de KNVB beker tegen derde divisionist Hollandia uit Hoorn. Kortom: DETO was gewaarschuwd.

Onder leiding van scheidsrechter Meiling gingen de ploegen direct op zoek naar de aanval en waren er kansen aan beide kanten te noteren. Flevo Boys was al in de 3e minuut het dichtst bij de openingstreffer maar de inzet kon door DETO tot hoekschop worden verwerkt. In de 5e minuut had Ferdi ter Avest namens DETO een grote mogelijkheid. Zijn schot belandde op de paal en zo ontsnapten de polderbewoners.

In de 20e minuut was er een misverstand tussen DETO doelman Jens Veldwachter en Tim Bongers waardoor de terugspeelbal zomaar in het DETO doel verdween: 0-1. Twee minuten later leek de wedstrijd al gespeeld toen Flevo Boys over rechts door mocht gaan en Timon Rorije de 0-2 binnenschoot. DETO bleef strijdbaar wat al snel leidde tot de tweede immense kans voor Ter Avest die de bal in de lange hoek leek te schuiven, echter de bal ging centimeters naast.

Na de pauze leek Flevo Boys het wel een beetje te geloven en loerde het op de beslissende 0-3. Echter het was DETO dat met goede vechtlust doorging en met nog een half uur op de klok scoorde uit een spelhervatting. Een ingooi werd met het hoofd verlengd, waarna Ferdi ter Avest (foto)vrij opdook voor het Flevo Boys doel en deze keer niet faalde: 1-2. Hierdoor was de wedstrijd plots weer open. Tien minuten later was DETO heel dicht bij de gelijkmaker maar de uitstekend keepende Fariz Mesud hield op de rand van de zestien zijn ploeg overeind. Uit de tegenaanval resulteerde een hoekschop voor Flevo Boys en deze werd bij de tweede paal binnengekopt door Ron Janzen: 1-3.

Weer leek de wedstrijd gespeeld, maar niets was minder waar. Tien minuten voor het eind van de wedstrijd werd een DETO hoekschop onvoldoende weggewerkt door de defensie van Flevo Boys waarna de bal voor de voeten van Kai Wesselink kwam op de rand van de zestien. Zijn volley verdween prachtig achter doelman Mesud: 2-3. Ook na deze aansluitingstreffer kreeg DETO uitzicht op een puntje, want invaller Xaver Slot kreeg in de 83e minuut een bijna niet te missen kans, welke door de doelman onschadelijk werd gemaakt. Zo bleef het bij 2-3 en was Flevo Boys en het publiek uiteindelijk de winnaar in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende.

Overige foto’s: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer