Ontdek voor welke sport jij talent hebt!

Speciaal voor de jonge sporttalenten en betere bewegers in Almelo wordt er op dinsdag 6 oktober een talentendag georganiseerd in de IISPA te Almelo! Basisschoolleerlingen uit groep 5 tot en met groep 8 kunnen in een twee uur durende test ontdekken waar hun talent het beste tot zijn recht komt.

Tijdens deze screening worden motorische en fysieke vaardigheden gemeten, wordt de lichaamssamenstelling gemeten en wordt er een vragenlijst afgenomen. Op basis van wat het kind leuk vindt én aan de hand van beweegoefeningen kunnen kinderen geholpen worden bij maken van de juiste sportkeuze.

De kinderen ontvangen zo snel mogelijk na afloop een persoonlijke uitslag per e-mail. Hierin kan een advies worden gegeven over de juiste sportkeuze. Ook is het mogelijk dat ze worden doorverwezen naar Move It; een naschools programma voor de betere bewegers die hun talenten verder willen ontwikkelen. Hierbij staat meer plezier, meer creativiteit, meer kwaliteit en minder blessures centraal!

De sporttest is gratis en vindt plaats in de IISPA (Stadionlaan 60) op dinsdag 6 oktober. Omdat er beperkt plek is, is inschrijving verplicht. Inschrijven kan tot zondag 4 oktober via www.sportbedrijfalmelo.nl/talentendag

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer