Oud speelster FC Twente Joëlle Smits in seizoen 2021/2022 naar Vfl Wolfsburg

Joëlle Smits heeft een contract getekend bij Vfl Wolfsburg, waar zij vanaf seizoen 2021/2022 zal spelen. Smits is momenteel bezig aan haar tweede seizoen bij PSV, nadat ze in 2019 de overstap maakte vanuit FC Twente. Vorig seizoen eindigde de club uit Eindhoven bovenaan in de Vrouwen Eredivisie, maar werd door het Corona-virus niet  uitgeroepen tot kampioen. Dit seizoen hoopt Smits met PSV kampioen te worden, om daarna bij de Duitse landskampioen en Champions League finalist haar carrière te vervolgen.

Smits: “Wolfsburg is een van de beste clubs in het vrouwenvoetbal. Jaren geleden riep ik al dat het mijn droom is om daar ooit te spelen. Ik ben heel blij en trots dat die droom volgend seizoen uitkomt.”

Blokhuis: “Het is heel bijzonder dat de transfer van Joëlle naar Wolfsburg zo vroeg in het seizoen is afgerond. Kenners weten dat Wolfsburg een absolute topclub is en het feit dat Joëlle daar al een tijd op de radar staat zegt alles over haar talent en potentie. Ze is nog jong, maar zeker klaar om volgend jaar deze stap te gaan maken.”

Foto: FlowSports

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer