Sparta Enschede wint zijn eerste thuiswedstrijd

Vorige week begon Sparta Enschede het seizoen met een gelijkspel maar de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen leverde een 3-0 overwinning op tegen Be Quick ’28 uit Zwolle. Sparta had in de beginfase vaker de bal dan de bezoekers maar de eerste kans van de wedstijd was voor Be Quick ’28. Met een snel genomen vrije trap kwam Mark Meijer alleen voor de Sparta keeper Bryan maar met een goede redding voorkwam hij een vroege achterstand.

In de 20e minuut kwam Sparta op voorsprong door een subtiel balletje van aanvaller Imar Bult. Hij reageerde alert op een ingooi van Daan en tikte de bal vanuit de lucht in de verre hoek, 1-0. Sparta kwam via de zijkanten nog een paar keer goed door maar verdedigend stond het goed bij de gasten. Dat stond de verdediging van Sparta niet in de 37e minuut. Na een diepe bal sprintte de Be Quick ’28 aanvaller de Sparta verdedigers eruit en leek op weg naar de gelijkmaker te gaan. Maar met een geweldige redding voorkwam Bryan dit en bleef Sparta aan de goede kant van de score staan.

Vlak voor rust vergrote Sparta de voorsprong door een doelpunt van Bas Postma. Net buiten de zestien werd hij aangespeeld met genoeg verdedigers in zijn rug. Maar toch lukte het hem om te draaien en schoot de bal hard onder de keeper door, 2-0.

Net als vorige week tegen WVF was de tweede helft ook nu wat meer voor de tegenstander. Niet dat deze Sparta onder druk kon zetten maar voetballend ging het allemaal iets makkelijker bij de gasten dan bij Sparta. Verdedigend stond het aan beide kanten goed zodat er geen kansen te noteren waren.

De scheidsrechter wilde het nog spannend maken om een onterechte penalty te geven aan Be Quick ’28. Rutger schermde de bal goed af in de zestienmeter waardoor Bryan de bal kon pakken, maar tot ieders verbazing legde de scheids de bal op stip. Aanvoerder Bram Bembom van Be Quick ’28 zag zijn penalty gestopt worden door de uitblinker aan de kant van Sparta, Bryan Jonkers.

10 minuten voor tijd scoorde Bas Postma zijn 2e doelpunt van vanmiddag en zette de stand op 3-0. Imar Bult ging goed door via de linkerkant en behield nu goed het overzicht en zette Bas alleen voor de keeper. Deze bleef het rustig en tikte de bal onbereikbaar voor de keeper in de goal. Volgende week gaat Sparta op bezoek bij Den Ham en die wedstrijd begint om 14:30uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer