Sportlust Vroomshoop speelt gelijk op bezoek bij WWNA

Zondag werd door Sportlust Vroomshoop de laatste bekerwedstrijd van de poulefase gespeeld op het complex van zondag derdeklasser WWNA uit Wenum Wiesel. Ruud Bruns kon weer over Coen Kleinheerenbrink, Coen Sickman, Stefhan De Vries, Thomas Spoor, Frank Dubbink en Tsjeard Brinksma beschikken die om uiteenlopende redenen vorige week afwezig waren. Daar tegenover stond de afwezigheid van Allard Hankamp, Mark Liefers en Toon van Dam.

De eerste minuten waren voor de thuisploeg die met hun vele positiewisselingen de Vroomshoopers van hun stuk probeerden te brengen. Dit resulteerde in de 10e minuut in een vlotte aanval over hun linkerkant die beheerst werd binnengeschoten door de spits. Kort hierna profiteerde de thuisploeg wederom van balverlies op het middenveld van Sportlust. De linksbuiten mocht de bal terugleggen op een middenvelder die beheerst de 2-0 tegen de touwen schoot.

Hierna kreeg Sportlust meer grip op de wedstrijd en kreeg hierna ook een aantal mogelijkheden. Dit resulteerde in de 30e minuut in een strafschop voor de uitploeg die Dennis Jozic dankbaar uitpakte en de 2-1 op het scorebord bracht. Het toonde eens maar weer dat de ploeg over veerkracht beschikt.

De rust werd gehaald met 2-1 waarbij in de rust Thomas Spoor met liesklachten gewisseld werd ten faveure van Joppe die na zijn debuut vorige week vandaag wederom minuten mocht maken bij het 1e en dit beloonde met een assist in de 50e minuut op Dennis Jozic die beheerst de terechte 2-2 tussenstand noteerde.

Dennis produceerde met de gelijkmaker alweer zijn elfde treffer na vijf wedstrijden in de voorbereiding. Teun Sickman maakte in de 69e minuut nog zijn debuut in het 1e voor de moegestreden Gijs Kleinheerenbrink. De laatste tien minuten trad de vermoeidheid toe op het warme kunstgras, Sportlust hield de rijen gesloten en ging met een verdiend 2-2 gelijkspel terug na Vroomshoop.

Volgende week begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen Heeten.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer