Sportlust wint ook 2e competitiewedstrijd

Nadat vorige week het seizoen werd gestart met een 2-0 thuisoverwinning op Heeten stond deze zondag een uitwedstrijd op het programma bij sv Haarle. Aan de kant van Sportlust ontbrak Gijs Kleinheerenbrink, die werd vervangen door Allard Hankamp. Daarnaast speelde Thomas Spoor i.p.v. Sem Kosse. De 1e helft was een helft waarin beide ploegen een aantal grote kansen kregen. Zo werd Dennis halverwege de 1e helft alleen op de doelman afgestuurd, maar hij zag zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal belandden. Aan de andere kant mocht Sportlust doelman Frank Dubbink bedanken voor zijn sterke optreden aangezien hij een aantal knappe reddingen verrichtte en daarmee zijn team op de been hield. Vervolgens kreeg ook Sportlust via Dennis nog een tweetal goede mogelijkheden om op voorsprong te komen maar helaas stond het vizier net niet scherp genoeg of was de doelman van Haarle een sta in de weg. Hierdoor werd er wonder boven wonder gerust met de brilstand op het scorebord.

De beginfase van de 2e helft nam Haarle het heft in handen en wist het Sportlust onder druk te zetten. Dit resulteerde in een aantal hoekschoppen op een rij en was het dan ook niet heel verrassend dat Haarle 10 minuten na rust de voorsprong wist te pakken. Via de linkerkant wist de vleugelaanvaller naar binnen te komen en van randje zestien de bal op doel te schieten. Doordat deze onderweg licht werd aangeraakt was Frank kansloos. Sportlust rechtte hierna de rug en toonde veerkracht door juist na deze domper het spel naar zich toe te trekken en het beste spel van de wedstrijd te spelen. Haarle kwam nauwelijks meer gevaarlijk voor het doel van Frank en Sportlust wist daarentegen steeds dreigender te worden. In lijn met het spelbeeld was het dan ook terecht dat Dennis na een hoekschop van Tim de verdiende gelijkmaker tegen de touwen wist de koppen. In de periode hierna bleven de mannen van trainer Ruud Bruns aandringen op de 1-2. Twintig minuten voor tijd viel deze dan ook nadat Toon van Dam er als de kippen bij was om de rebound na een schot van Dennis binnen te schieten. De fase na deze treffer wist Sportlust de wedstrijd te controleren. Desalniettemin kwam vlak voor tijd alsnog de gelijkmaker op het scorebord. Na een scrimmage voor het doel belandde de bal pardoes in de touwen waardoor het toch leek dat de punten gedeeld zouden worden. Direct na de gelijkmaker kreeg de ingevallen Sem Kosse de bal nog op zijn pantoffel maar helaas ging de bal over het doel. In de 93e minuut wist Sportlust alsnog de wedstrijd winnend af te sluiten en daarmee de 3 punten mee te nemen naar Vroomshoop. In de omschakeling kon Sportlust nog één keer de aanval zoeken en gaf Dennis de bal mee aan Tim die deze vervolgens diagonaal in de linkerhoek binnen schoot. Hiermee werd ook de tweede wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten en kent Sportlust een goede seizoenstart met zes uit twee.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer