SV Vasse niet verder in de beker; vizier nu op start competitie

Het bekertoernooi werd drie weken geleden geopend met een uitwedstrijd tegen FC Eibergen. Tegen de fusieclub uit het in Gelderland gelegen dorp werd op moeizame wijze een 0-1 overwinning geboekt. In een fysieke wedstrijd tegen een fysiek sterke tegenstander werd pas ver in de 2e helft de score geopend. Rick Haarhuis was er als de kippen bij nadat een vrije trap van de keeper niet goed werd verwerkt. Een week later stond de derby tegen buurman Reutum op het programma. Vasse toonde zich in deze thuiswedstrijd feller dan de tegenstander en ging er uiteindelijk met een verdiende 3–1 overwinning vandoor. Doelpunten werden die middag gemaakt door Sam Haarhuis en Daan Haarhuis (2x).

De derde bekerwedstrijd was uit tegen vv Haaksbergen. Vasse kreeg deze wedstrijd voldoende kansen om de score te openen maar liet dit na. Wel moet worden gezegd dat het voetbal deze middag niet van een hoog niveau was. Haaksbergen bleek deze middag wel scherp voor de goal en maakte de enige twee kansen koelbloedig af. Vasse verliest met 2-0 en bekert door dit verlies niet verder. Volgende week zal bij de seizoen ouverture uit een ander vaatje getapt moeten worden.

 Komende zondag start de competitie dan eindelijk weer als het Enschedese De Tubanters 1897 op bezoek komt. De gasten leken afgelopen seizoen op rechtstreekse degradatie af te stevenen in de 4e klasse A maar werden gered door Covid-19. Ook in de voorbije bekerwedstrijden liet men geen verpletterende indruk achter en dus staat trainer-coach Martijn Misana voor de schone taak om het aanwezige talent uit de goed aangeschreven jeugdopleiding effectief te integreren met routiniers zoals de gewezen Twentse topschutter Ron Rietman om een ongekende afdaling naar het laagste voetbalniveau voor deze vereniging te voorkomen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer