Switch Twentse Cross Competitie gaat dit jaar niet door

De jaarlijks terugkerende Switch Twentse Cross Competitie bestaat uit 6 regionale crosswedstrijden gaat dit jaar niet door. De bekende serie hardloopwedstrijden vindt al decennia lang plaats in unieke natuurgebieden in Twente e.o. waarbij er gestreden wordt om de Twentse cross titels. De unieke hardloopwedstrijden die samen dit kampioenschap vormen zijn de Bovenbergcross te Markelo, de Dinkelloop te Losser, de Wintercross te Eibergen, de Oudejaarscross te Almelo, de Rutbeekcross te Enschede en de Hulsbeekcross te Oldenzaal.

“Op meerdere van de wedstrijd locaties zijn de organiserende atletiekverenigingen helaas beperkt qua “ruimte”. Voor het corona-proof organiseren van hardloopevenementen heb je veel oppervlakte op locatie nodig voor o.a. startvakken en doorloop na de finish. De afgelopen jaren zagen we een mooie groei in deelnemers, helaas hebben we voor dit seizoen dus besloten te moeten af te gelassen. We willen ruim op tijd de lopers laten weten dat we niet op de loopkalender staan” aldus voorzitter van de Switch Twentse Cross Competitie Rik Hardon.

De Hulsbeekcross en Rutbeekcross staan als enige vooralsnog gepland in januari 2021 en zullen afhankelijk van de corona situatie tegen die tijd zelfstandig georganiseerd worden.

Foto’s archief: AC Tion

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer