Voorbeschouwingen overige wedstrijden in de eerste klasse D

Zaterdag jl. was de start van de competitie in de 1e klasse D. Een opmerkelijke start, want 6 van de 7 gespeelde wedstrijden eindigden in een gelijkspel. In drie wedstrijden werd er ook geen doelpunt gescoord. Zou dit willen zeggen dat er zo weinig verschil tussen de ploegen? Dat is een te snelle conclusie na 1 competitie ronde. De eerste wedstrijd niet verliezen, dat is vaak de gedachte bij veel clubs. Sommigen waren zaterdag tevreden met het gelijkspel, maar SVZW en SDV Barneveld waren dat zeker niet. Zij verzuimden allebei om een voorsprong over de streep te trekken. Zaterdag a.s. de kans om wel te winnen. En dat geldt ook voor al die andere ploegen. Het is fijn dat er weer gevoetbald wordt, maar laten we ons allemaal aan de corona regels houden. Anders kan het zo maar zijn, dat er ook een streep door het voetbal gaat. En dat moeten we voorkomen!

Go Ahead Kampen – Hierden 

Go Ahead beleefde een valse competitie start. Met 4-0 onderuit gaan bij DOS Kampen dat is erg pijnlijk. Hierden wist zaterdag een 1-3 achterstand tegen SVZW nog gelijk te trekken. Zij zullen dus heel anders naar de competitie start kijken. Hierden zal ook graag met 1 punt uit Kampen vertrekken, maar de thuisclub wil de nederlaag van zaterdag goed maken. De drie punten zijn voor Go Ahead.

KHC – DTS’35 Ede 

Volgens het eigen verslag van KHC behaalde KHC met hard werken een punt tegen DCZ’68. Ook DTS begon met een gelijkspel aan de competitie. Nu gaan beide ploegen proberen om de eerste overwinning binnen te halen. Om te winnen bij KHC moet je als tegenstander alles geven tegen KHC. DTS’35 zal dat ongetwijfeld ook gaan doen, maar de wedstrijd winnen dat gaat niet lukken. Een gelijkspel is de uitkomst in Kampen.

Nunspeet – Bennekom 

Beide ploegen begonnen de competitie met een 0-0 gelijkspel. Ze zijn dus allebei nog op zoek naar het eerste competitiedoelpunt. Afgelopen zaterdag werden de kansen niet benut, dus is het zaak om dat wel te doen. Anders win je geen wedstrijd. Bennekom heeft wel een paar goede spitsen rondlopen, en die gaan zaterdag vast wel kansen benutten. Nunspeet zal zeker proberen om de punten thuis te houden, maar Bennekom is toch net een maatje te groot.

SDV Barneveld – DOS Kampen 

SDV Barneveld krijgt in de 1e thuiswedstrijd koploper DOS Kampen (foto intro) op bezoek. SDV Barneveld verspeelde zaterdag onnodig 2 punten tegen De Merino’s. De wedstrijd eindigde in 1-1. DOS Kampen won de stadsderby tegen Go Ahead met 4-0. Een droomstart van de competitie voor DOS. Op papier lijkt er niet verschil te zitten tussen beide ploegen. Dat zal zaterdag op veld ook zo zijn. Een gelijkspel is de voorspelling bij deze wedstrijd.

SVI – De Merino’s 

SVI en De Merino’s zijn onbekende ploegen voor veel volgers van de 1e klasse D. Ze begonnen zaterdag allebei met een gelijkspel aan de competitie. Een start waar beiden wel tevreden mee zijn. SVI zal voor de overwinning gaan in deze eerste thuiswedstrijd. De Merino’s komen voor een punt naar Zwolle. De voorspelling voor deze wedstrijd is een gelijkspel.

CSV Apeldoorn – DZC’68 

CSV Apeldoorn is thuis een moeilijk te kloppen tegenstander. De steun van de 12e man is altijd goed, al zal door de corona regels de omvang van het supporters legioen wel kleiner zijn. DZC’68 heeft dit seizoen de beschikking over diverse nieuwe spelers. Of dit inhoudt dat de ploeg er sterker op is geworden zal moeten blijken in de komende weken. Het is in elk geval voor elke tegenstander lastig om punten te halen in Apeldoorn. Dat zal DZC’68 zaterdag ook ondervinden, want de punten zijn voor de thuisclub.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer