VV Manderveen wint derbykraker tegen Langeveen overtuigend met 2-5

Nadat de plaatselijke trots uit Manderveen de eerste competitie wedstrijd gelijk had gespeeld tegen VV Hengelo stond vandaag de kraker tegen Langeveen op het programma. De belangen waren duidelijk. De Manderveense tifosi zette de de elite van de lokale vereniging met een indrukwekkende sfeeractie gelijk op scherp. Toch was het Langeveen dat op voorsprong kwam via de Manderveense routinier Mark Haarhuis. De ervaren rot werkte de bal ongelukkig in eigen doel langs doelwachter Job Kuipers. Manderveen kwam vlot langszij via vleugelflitser Jorn Heidkamp. De ongrijpbare aanvaller schoot van 20 meter met een zondagschot binnen. Manderveen was voetballend sterker, maar kwam maar niet tot scoren. Thomas Steggink en Jorn Heidkamp hadden de voorsprong op het bord kunnen zetten, maar lieten dat na. Jorn Heidkamp stuurde zijn naaste belager Stan Mensen meermaals het bos in. Het is niet ondenkbaar dat de back vannacht nog enkele keren badend in het zweet wakker wordt van de watervlugge Mandervener. In de rust werd duidelijk dat de Langeveners alles uit de kast haalden voor de overwinning.
Het eerste kwartier was de selectie van Thijs Masselink zoekende. VV Langeveen werd met lange halen enkele keren dreigend, maar het leidde niet tot echte kansen. Toch was het Manderveen dat de 1-2 op het scorebord wist te zetten! Na een mooi opgezette aanval wist Thomas Steggink, Roy Huzink te bereiken. De vinnige aanvaller wist de bal te toucheren met het uiterste puntje van de dikke teen en liet het net bollen! 2 minuten later was het weer raak. Wederom Jorn Heidkamp was de gevierde man. VV Langeveen bleef de lange bal hanteren. De Langeveense aanvaller Simon Schröder werd in de 70e minuut gelanceerd door aanvoerder Wessel Waaijer en drong het Manderveense strafschopgebied binnen. Manderveens Dreh-und-angelpunkt Kas Rikmanspoel gooide zijn bescheiden kont in de strijd om hem af te stoppen. Scheidsrechter Rozema beoordeelde het moment als onregelementair en gaf Langeveen een penalty. Wessel Waaijer schoot onberispelijk binnen voor de oranje-zwarten. In plaats van verdedigen zocht Manderveen wederom  de aanval en breidde de score uit tot 2-4. Nummer 10 Kevin Huzink gaf acte de présence met een heerlijke “kap-en-draai-beweging” en verachalkte de doelman met een droog schot. Even later was er een splijtende steekpass van Jorn Heidkamp op Kevin Huzink die perfect binnen tikte. Eindstand 2-5 in het voordeel van VV Manderveen.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer