Zevenklapper voor De Tukkers tegen LSV

Eindelijk mocht er afgelopen zondag weer worden afgetrapt voor de competitie. Na een goede voorbereiding stonden de spelers van De Tukkers te trappelen om weer voor de punten te mogen spelen. Tegenstander LSV werd met maar liefst 7-1 verslagen. De thuisploeg werd na twee minuten spelen gevaarlijk over de rechterflank. Tim Haarhuis gaf goed voor op spits Mart van der Heiden. Hij kon de bal net niet goed meenemen, waardoor de doelman de bal van zijn voeten kon plukken. Een minuut later waren het de gasten die gevaar stichtten. De aanvaller van LSV controleerde een diepte pass goed en werd ten val gebracht. De scheidsrechter van dienst wees resoluut naar de stip. Rens Davina wist zijn hand nog tegen de bal te krijgen, maar zag de strafschop van Mathijs Pieper in het doel gaan: 0-1. De Tukkers deelde daarna wat speldenprikjes uit en kwam in de 17e minuut op gelijke hoogte. Tim Boswerger kwam vanaf rechts goed door en wist Joep Egberink te bereiken. Egberink zag zijn inzet geblokt worden en kreeg de bal wederom voor zijn voeten. Ditmaal schoot hij de bal laag in de hoek van het doel: 1-1.

De zwart-witten drukten door en een vijftal minuten later kwam het verdiend aan de leiding. De crosspass van Marco Stege was op maat voor Sjoerd Visschedijk. De aanvaller schoot met links zijn ploeg op voorsprong: 2-1. Bij De Tukkers werd het spel met de minuut beter en na een geweldige aanval werd het na een half uur spelen 3-1. De assist was wederom van Marco Stege. Hij vond Kjell Huisman in de diepte, die vervolgens goed afwerkte. Een goede interceptie van Mart van der Heiden leidde twee minuten later de 4-1 in. Kjell Huisman was het eindstation en faalde niet oog in oog met de doelman. LSV was het even helemaal kwijt. Joep Egberink toucheerde een vrije trap van Sjoerd Visschedijk en dat betekende de 5-1.

De gasten waren toe aan de rust en konden opgelucht adem halen toen Robin Eidhof de binnenkant van de paal raakte. Hier bleef het niet bij, want vlak voor de thee zette Sjoerd Visschedijk op aangeven van Joep Egberink de 6-1 op het scorebord. LSV had na de rust de zaken iets beter op orde, maar desondanks bleef De Tukkers kansen creëren. Mart van der Heiden schoot vlak na rust de bal uit de kluts op de doelman. Ruben Hulshof raakte even later de lat na goed voorbereidend werk van Sjoerd Visschedijk en Mart van der Heiden. Na 65 minuten spelen viel de 7-1. Sjoerd Visschedijk werd aan de linkerkant vrijgespeeld en haalde de achterlijn. Zijn voorzet werd van dichtbij binnengetikt door Mart van der Heiden. In het slot kreeg De Tukkers nog twee mogelijkheden. Een mooie aanval had een doelpunt verdiend. Tymo Schär draaide knap langs zijn tegenstander en speelde Mart van der Heiden vrij. Zijn schot mistte echter kracht om het doelman moeilijk te maken. Aanstaande zondag spelen de Albergen het eerste uitduel. Dit doet het op de plek waar het seizoen vorig jaar abrupt eindigde, in Beckum. Tegenstander TVO wist de eerste competitiewedstrijd ook winnend af te sluiten.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer