Zwart Wit gaat hard onderuit in Enschede bij DOS-WK

In de uitwedstrijd tegen DOS-WK, is Zwart Wit hard onderuit gegaan. Na een weinig spannende wedstrijd, werd met een teleurstellend resultaat van 24-9 huiswaarts gekeerd. Het nog puntloze Zwart Wit mocht afgelopen week de streekderby tegen DOS-WK spelen. Het afgelopen seizoen troffen de clubs elkaar driemaal, waarbij de Enschedeërs tweemaal de sterkere waren en eenmaal werd er gelijk gespeeld. Ondanks dit gegeven, waren de ploegen goed aan elkaar gewaagd toen. Er werd gehoopt dat dit een voorbode was voor een spannende en enerverende wedstrijd.

DOS-WK en Zwart begonnen beiden met veel energie aan de wedstrijd, er werd wat aftastend gespeeld, maar desondanks lag het tempo bij vlagen hoog. Dit resulteerde in veel kansen, maar ook golfde hierdoor het spel op en neer.  Tot 4-3 was het een gelijk opgaande wedstrijd. Door zorgvuldiger met de kansen om te gaan, kon DOS-WK een klein gaatje slaan naar 7-3. De Enschedeërs konden voor rust langzaam aan uitlopen naar een comfortabele 11-5 voorsprong.

Na rust startte DOS-WK nog feller en wist de Deldenaren te overlopen. Zwart Wit had geen antwoord en grossierde in balverlies. DOS-WK profiteerde gretig en ronde de veroverde ballen prima af. Zwart Wit bleek niet bij machte om de rug te rechten, en moest met lede ogen aankijken hoe DOS-WK de wedstrijd controleerde. Bij 24-9 floot de keurig fluitende arbiter van dienst af. Komende weken staan de belangrijke thuiswedstrijden tegen Devinco uit Deventer en HHV uit Hollandsche Veld op het programma. Voor Zwart Wit zaak om dan van de hatelijke 0 af te komen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer