SVZW gaat op bezoek bij onbekende tegenstander: SVI in Zwolle

Foto: Henk Steen

Zaterdag gaat SVZW op bezoek bij SVI. Een tegenstander waar nog niet eerder tegen is gespeeld in competitie verband. Sportvereniging Ittersum is opgericht op 28 augustus 1952 als een voetbalvereniging. Gemakshalve werd het eerste verenigingsjaar afgesloten op 1 september 1953 en zo komen we waarschijnlijk aan de officiële oprichtingsdatum van 1 september 1952. Aldus het begin van het historie overzicht op de website van SVI. Vandaag de dag is SVI (één van) de grootste voetbalverenigingen in Zwolle en omstreken met meer dan 1300 leden. Deze leden zijn verdeeld over 11 seniorenteams, 4 A-juniorenteams, 5 B-juniorenteams, 8 C-juniorenteams, 7 D-pupillenteams, 10 E-pupillenteams en 11 F-pupillenteams. Daarnaast zijn er in de leeftijdscategorieën D, C en A meisjesteams.

In 2019 promoveerde SVI naar de 1e klasse E. En in dit seizoen komt SVI dus uit in de 1e klasse D. Het team staat voor eerst onder leiding van Bram Freie. Hij kwam over van Hulzense Boys. Dit is de eerste keer dat hij een club op 1e klasse niveau traint. SVI is goed begonnen aan de competitie. Eerst een gelijkspel uit tegen Bennekom, en zaterdag jl. werd er thuis met 4-1 gewonnen van De Merino’s. In de beker werd de volgende ronde bereikt. Zaterdag dus de strijd met SVZW. Beide ploegen hebben 4 punten uit twee wedstrijden. De winnaar van deze wedstrijd neemt in elk geval voorlopig een voorsprong op de tegenstander.

Foto: vvsvi.nl

SVZW speelde afgelopen zaterdag de 1e thuiswedstrijd in het nieuwe seizoen. Dat was meteen de derby tegen DOS’37. Met in acht neming van de toen geldende corona maatregelen, keken de toegestane 250 toeschouwers naar een wedstrijd met veel strijd. DOS’37 was duidelijk naar Wierden gekomen met de instelling om het SVZW erg moeilijk te maken. En dat lukte ook, want SVZW had moeite om kansen te creëren. Maar uiteindelijk maakte SVZW in de laatste minuten van de wedstrijd het verschil. Bas ter Hogt was twee keer koelbloedig vanaf de penalty stip. Daarnaast scoorde Jesper Middelkamp de bevrijdende 3-1.

Met deze winst op zak gaat de reis naar SVI in Zwolle. Een onbekende tegenstander. Maar de technische staf zal vast proberen om de nodige informatie te vinden die nodig is om te winnen van SVI. Daarnaast heeft de overwinning op DOS’37 gezorgd voor een positieve stemming binnen het elftal. SVI zal ongetwijfeld ook met veel passie aantreden tegen SVZW. Maar met de aanwezige kwaliteiten moet SVZW in staat zijn om deze wedstrijd te winnen. De wedstrijd op sportpark ‘de Siggels’ begint om 15:00 uur. Scheidsrechter is de heer Bert Agricola. Helaas zal de wedstrijd moeten worden gespeeld zonder publiek, als gevolg van de nieuwe corona maatregelen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer