Waterpolocompetitie Eredivisie weer van start

Foto: Wim Beunk
Na een vroegtijdig einde van de waterpolocompetitie vorig seizoen vanwege het coronavirus, gaat de competitie komend weekend weer van start. Dames 1 opent zaterdag 3 oktober om 19:00 uur de Eredivisie competitie met een thuiswedstrijd tegen Widex/GZC-Donk. De dames beginnen met een sterk verjongd team aan de competitie.
Trainer-coach Wicher Diallo (foto boven), hij neemt dit seizoen het stokje over van Jan Mensink, welke hij ook vorig seizoen meerdere keren heeft vervangen, zag een paar speelsters vertrekken. Zo heeft Karlijn Brouwer gekozen om weer in Oldenzaal bij OZ&PC te spelen en besloten Yasemin Smit, Sophie Veldhuis en Lot Stertefeld dames 1 ook te verlaten. Yasemin Smit gaat het dames 2 team versterken. Lot Stertefeld besloot op Hawai te gaan spelen en studeren. Alleen Sophie Veldhuis hangt haar cap definitief aan de wilgen.
Karlijn Brouwer wordt dit seizoen vervangen voor de Nieuwzeelandse international Jessica Milicich. Dames 1 bestaat verder uit: Kari Ankoné, Lotte Beunk (aanvoerster), Lieke Schokker-Klaassen, Laura Boerdam, Margreet ter Schure,Charlotte Mensink, Noa de Vries en Nienke Bouwmeester.
Foto archief: sportfoto-oost.nl
De waterpoloheren openen onder leiding van Jan Mensink de competitie met een uitwedstrijd tegen SG Waterpolo Den Haag in het Hofbad daar.  De wedstrijd start om 19:45 uur. De selectie van Jan Mensink bestaat uit: Job van As, Jorn Muller, Lars Gottemaker, Bas ter Brake, Sam Stertefeld, Joran Loos, Emiel Wouters, Jorrit Aanstoot en Ivar Schilstra. Sander Veltkamp versterkt heren 2 of 3. Volgende week zaterdag 10 oktober komt het herenteam van Polar Bears naar Nijverdal. Om 18:00 uur kan het herenteam dan laten zien of men klaar is voor de Eredivisie competitie.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer