Den Ham verliest met 0-3 van Sparta Enschede

Troosteloos, dat was de aanblik van het sportpark De Rohorst deze middag. Een handvol toeschouwers langs het hoofdveld, sfeerloos, de falende techniek, die een rechtstreekse uitzending via YouTube voor de helft de mist in liet gaan, een regenbui in de 2e helft  en dan ook nog een 0-3 verlies. Zo’n leeg sportpark heeft als voordeel dat je aan de kant de discussies binnen de dug out ook mooi kunt volgen. Op de Sparta bank was er kennelijk tussen mensen in het begeleidingsteam nog de vraag of de van HSC’21 overgekomen spits Bas Postma nu wel of niet een goede kopper was. Die geluiden moet Postma ook gehoord hebben, want met een onvervalste hattrick, alle drie met een kopbal, was hij verantwoordelijk voor alle doelpunten van Sparta Enschede en dus ook voor de volle drie punten. In de 7e minuut was Postma succesvol uit een vrije schop van Alessio Pina. In de 29e minuut gaf Danny Reinders de bal voor vanaf links en was doelman Ekkel compleet kansloos op de geplaatste kopbal van Postma. Slechts enkele minuten later werd een voorzet van Pinna opnieuw binnen geknikt door Postma en was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Den Ham kreeg in de eerste helft op het eind nog een kans voor Luuk Kuiper die zijn inzet net over het doel zag gaan.

Na de pauze werd er gewisseld in het Hammer team, waarbij er met het inbrengen van Thomas Remmink en Randall van Haarst en het doorschuiven van Luuk Kuiper naar de spitspositie wat meer druk kwam. Echt grote kansen leverde dat niet op. Jelmer Bolks zag kort voor het einde zijn inzet geblokkeerd door een Sparta verdediger, en voor de rest speelden de mannen van trainer du Gardijn de wedstrijd gecontroleerd uit. Al met al een verdiende overwinning voor Sparta Enschede.