Amicitia ondermaats in Ruinerwold

Er zijn soms van die dagen waar niets lukt, de voorbereiding niet top was, doelpogingen mislukken en je een tegenstander treft die precies het tegenovergestelde beleeft. In een troosteloze ambiance zonder toeschouwers en op een regenachtige herfstdag is dit in het kort een samenvatting van de wedstrijd afgelopen zaterdag van Amicitia tegen KIOS (R). Vanwege alle nieuwe corona maatregelen halen verenigingen inmiddels alles uit de kast om de thuisblijvers tevreden te stellen via een live-stream van de wedstrijd. Zo ook bij KIOS dat daarvoor terecht alle complimenten kreeg. Maar uiteindelijk is slechts één ding belangrijk: een goed wedstrijdresultaat. En dat zat er voor de Toyota Drent formatie deze keer niet in. Vorige week thuis was er al een barstje waarneembaar in het zelfvertrouwen na de nipte verliespartij tegen AKC. Deze keer was KIOS direct na de afworp de meest scherpe ploeg. Gesteund door een geweldig hoog schotpercentage schoot het alle ambities van de oranjekragen direct aan flarden (5-0). Gaandeweg de eerste helft repareerde Amicitia de opgelopen schade nog enigszins (6-3) maar kreeg het totaal geen vat op de wedstrijd. Rust 11-5.

Coach Patrick Hage was in de pauze alles behalve tevreden met de verrichtingen van zijn team en wilde in de tweede helft een ander Amicitia zien. Dat lukte gedeeltelijk en in het eerste kwartier leek het er op dat de Vriezenveners zelfs terug in de wedstrijd kwamen (13-11). Maar in een voor KIOS moeilijke fase kon Amicitia uiteindelijk niet het definitieve zetje tot herstel geven. Dat deed KIOS beter en via 15-11, 17-12 en 19-14 bleven de punten terecht in Ruinerwold. Door dit resultaat deelt Amicitia voorlopig de tweede plaats in de poule samen met KIOS en Juventa. Die laatste ploeg verloor thuis met 13-15 van Rigtersbleek, dat komende zaterdag (15:15u) in Vriezenveen de eerstvolgende tegenstander van Amicitia is. AKC Almelo blijft ongeslagen koploper dankzij een 14-11 overwinning op Wêz Handich. Opmerkelijk is wel dat de scheidsrechter in deze wedstrijd een basisspeler is van KIOS (R).