Blauw Zwart trekt aan het kortste eind in Lemmer

Zaterdag stond voor de spelers van Blauw Zwart de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Lemmer op het programma. Lemmer stond voorafgaand aan de wedstrijd zonder punten onderaan de ranglijst. Blauw Zwart 2, dat ook in Lemmer speelde, wist het goede voorbeeld al te geven door met 14-17 te winnen van Lemmer 2. Om 16:00 werd er afgegooid. Zowel Blauw Zwart als Lemmer wisten in de openingsfase van de wedstrijd de kansen niet af te maken. Hierdoor viel pas na een kwartier de openingstreffer aan Lemmerse kant. Waar de Wierdenaren het verdedigend goed dicht wisten te houden, lukte het ze aanvallend niet om tot scoren te komen. Dit zorgde, samen met de slechte weersomstandigheden, voor een doelpuntarme eerste helft. Met een 3-3 op het scorebord gingen de teams de rust in.

Ook in de tweede helft wist Blauw Zwart haar niveau niet te halen. Omdat de wedstrijd op natuurgras werd gespeeld zorgde de regen, die al vanaf het begin van de wedstrijd met bakken uit de lucht kwam, ervoor dat het veld bijna onbespeelbaar werd. Dit maakte het voor beide teams niet makkelijker. In de tweede helft bleef de score gelijk opgaan: 4-3, 4-4, 5-4, 5-5. Lemmer sloeg in de eindfase van de wedstrijd een gaatje van twee doelpunten. De Wierdenaren wisten dit gat niet meer te dichten. Er werd afgefloten met een stand van 7-6 in het voordeel van Lemmer op het scorebord. Door dit verlies staat Blauw Zwart nu op een 5e plek op de ranglijst met 3 punten uit 4 wedstrijden. Zaterdag 10 oktober staat voor Blauw Zwart de thuiswedstrijd tegen Noveas op het programma.