Brilstand tussen TVC ’28 en De Bataven

TVC ’28 speelde afgelopen zondag tegen de tot dan toe koploper: De Bataven uit Gendt. Vooraf een lastige tegenstander aangezien er veel voetballend vermogen zit in deze ploeg die jarenlang in de hoofdklasse heeft gevoetbald. TVC ’28 had het lastig in de eerste helft. De Bataven had een duidelijk veldoverwicht maar wist dit niet uit te buiten. TVC ’28 had tegen deze tegenstander gekozen voor een defensief centrum bestaand uit Thijs Koopman en Maarten Oude Avenhuis. Beide mannen gaven samen met de backs Joren Bosch en Kelvin Stopel geen krimp in de eerste helft. Aan beide kanten waren er wat spaarzame kansen maar de stand bij rust was 0-0.

Na de rust bracht Michiel Mensink als aanvallende middenvelder Wessel Hofste binnen de lijnen. Vanaf het begin van de 2e helft begon TVC steeds beter te voetballen en dat leidde al snel tot een aantal goede kansen. Eerst kopte Stef Roelofs net naast na een goede voorzet van Maarten Booijnk. Daarna miste TVC ’28 een kans voor open doel door de bal hoog over te schieten. TVC ’28 nam het initiatief en had de beste kansen. Er werd echter niet gescoord. Ruud Hesselink redde TVC ’28 van een tegengoal door een perfecte redding. Na 90 minuten was de eindstand 0-0. Een prima uitslag tegen een goed voetballende ploeg uit Gendt. Volgende week speelt TVC ‘28 de uitwedstrijd tegen RKHVV uit Huissen.

TVC ’28 wil Peter Koelman hartelijk dank zeggen voor het feit dat hij voor de 2e keer een succesvolle livestream heeft weten op te zetten. Zo waren er tegen Stevo meer dan 1600 views en vandaag bijna 1000 views.