Langeveen wint met 1-3 bij Vosta

Vandaag stond voor Langeveen de uitwedstrijd tegen Vosta op het programma. Nadat de eerste twee wedstrijden geen punten opleverden werd het vandaag dan ook tijd voor een driepunter op het mooie natuurgrasveld van Vosta. Om 14:00 klonk het eerste fluitsignaal van leidsman Ebbers. In de beginfase nam Langeveen het initiatief en werd de voorhoede makkelijk gevonden vanuit de opbouw. Na een paar dreigende momenten rond het 16-meter gebied pakte Langeveen in de 15e minuut de verdiende voorsprong. Simon Schröder wist met een goede voorzet zijn aanvalscompaan te bereiken en Mart Leus legde met zijn hoofd de bal panklaar voor Maarten Lohuis die dan ook raak schoot. In de fase daarna werd Langeveen slordiger en konden ze het spel niet meer maken zoals in de eerste 20 minuten. In de 39e minuut kreeg Langeveen de deksel op de neus. De linksbuiten kreeg na een lange bal vrije doortocht naar de goal en hij faalde niet. Vervolgens stond er dus een ruststand van 1-1 op het scorebord.
In de tweede helft wist Langeveen de draad weer snel op te pakken. Het initiatief was weer in eigen handen en er werd weer goed gecombineerd richting de goal van Vosta. In de 71e minuut volgde groot gevaar doordat Maric Gijsbers met een goed schot vol op de paal schoot. Langeveen drukte door en Maarten Lohuis maakte in de 77e minuut de 1-2. Hij had drie medespelers voor het uitkiezen maar ging terecht voor eigen succes en prikte de bal tussen de benen door van de doelman. Daarna zakte Langeveen in op eigen helft om de eerste drie punten over de streep te trekken. Vosta kon daar weinig tegenin brengen en echt gevaar voor de Langeveense goal kwam er ook niet. In de 90e minuut maakte goudhaantje Maarten aan alle illusies een eind en maakte hij nadat hij twee verdedigers het bos instuurde zijn hattrick compleet. Vlak daarna floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en kon Langeveen eindelijk drie punten bijschrijven.

Volgende week komt Bentelo op bezoek in Langeveen. De Benteloërs hebben nog geen steek laten vallen en in dat opzicht wacht er dus een mooie klus om daar verandering in te brengen op helaas een verder leeg sportcomplex.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer